02:23:52 29.03.2024
Stiri

VIDEO // Grupare CRIMINALĂ, dirijată din pușcărie: Intrau în case, maltratau proprietarii și furau tot ce le cădea sub mână. O victimă se află în stare gravă la spital

Actualitate 17.08.2021 08:59 Vizualizări1446 Autor: Ziarul National
VIDEO // Grupare CRIMINALĂ, dirijată din pușcărie: Intrau în case, maltratau proprietarii și furau tot ce le cădea sub mână. O victimă se află în stare gravă la spital


Intrau în case, amenințau, maltratau și imobilizau proprietarii, după care sustrăgeau diferite bunuri. Una dintre victime a ajuns în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău.

Oamenii legii din R. Moldova anunță că au destructurat o grupare infracțională specializată în jafuri și atacuri tâlhărești, condusă de deținuți din Penitenciar nr. 18 Brănești.

Aceasta era compusă din nouă membri, dintre care doi bărbați se află în detenție în cadrul penitenciarului Brănești, dar și două femei, una dintre ele fiind minoră.

Poliția a monitorizat gruparea timp de o lună și a efectuat mai multe percheziții în cadrul cărora a depistat obiecte care ar fi fost folosite la comiterea crimelor, telefoanele mobile, bani, hainele folosite la comiterea crimelor, o rangă metalică cu care ar fi fost maltratată una dintre victime, două automobile cu care s-au deplasat la locul comiterii infracțiunilor, cât și o schemă scrisă de mână din carnetul unui deținut care descria una dintre infracțiuni.

Gruparea ar fi comis două infracțiuni pe teritoriul raioanelor Telenești și Ungheni. Într-un caz, suma pagubei se ridică la 25 de mii de lei, iar în al doilea caz nu a fost stabilită, fiindcă victima se află în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă din mun. Chişinău.

Șase membri ai grupării au fost reținuți, ulterior patru au fost plasați în arest pentru 30 de zile, altul se afla în urmărire penală, fiind condamnat la termen real de privațiune de libertate. Totodată, minora este cercetată în stare de libertate, iar un suspect urmează a fi anunțat în căutare.

Suspecții au vârste cuprinse între 17 și 39 de ani, cinci dintre care au fost anterior judecați pentru diferite infracțiuni și sunt originari din raioanele Leova, Orhei, Glodeni, Strășeni și Ocnița.

Potrivit oamenilor legii, o bună parte din mijloacele financiare şi bunurile de preţ furate era transmisă în penitenciar.

Dacă vor fi recunoscuți vinovați, bănuiții riscă de la 10 până la 12 ani de închisoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md