09:31:07 20.04.2024
Stiri

IMPORTANT! Cetățenii R. Moldova care au achitat la bugetul de stat mai mult decât trebuie pot solicita restituirea banilor. Când NU mai sunt valabile asemenea cereri

Actualitate 17.08.2021 11:48 Vizualizări2111 Autor: Ziarul National
IMPORTANT! Cetățenii R. Moldova care au achitat la bugetul de stat mai mult decât trebuie pot solicita restituirea banilor. Când NU mai sunt valabile asemenea cereri


Cetățenii R. Moldova care au plătit impozite la stat mai mari decât era necesar pot solicita compensarea ori restituirea sumelor plătite în plus sau a sumelor care, conform legislației fiscale, urmează a fi restituite, prin depunerea cererii respective în termen de 6 ani din data efectuării sau apariției lor.

Serviciul Fiscal de Stat informează amintește că cererea depusă după expirarea termenului de 6 ani nu mai este valabilă. În acest caz, nu se va efectua nicio compensare ori restituire.

Singura excepție se referă la repunerea în termen și acceptarea de către Serviciul Fiscal de Stat a cererii de compensare sau de restituire a sumelor plătite în plus numai dacă cetățenaul prezintă dovezi privind imposibilitatea respectării termenului de prescripţie.

Sumele plătite în plus şi sumele care urmează a fi restituite, care nu au fost solicitate în termenul indicat, sunt anulate în modul stabilit de Guvern.

Lista contribuabililor persooane juridice cu sume plătite în plus care urmează a fi anulate prin prescripție în anul 2021 poate fi văzută aici.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă cetățenilor să-și monitorizeze permanent situația fiscală, având la bază informația disponibilă din Sistemul informațional automatizat Contul curent alcontribuabilului sau să se adreseze, după caz, la subdiviziunea Serviciului Fiscal deStat, în a cărei rază de activitate se află sediul sau domiciliul acestora, pentru a obține informații relevante sau pentru a solicita în termenul legal compensarea ori restituirea acestora, în vederea evitării survenirii termenului de prescripție, avînd drept consecință, anularea sumelor plătite în plus, în baza cadrului de reglementare în vigoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md