06:43:37 24.04.2024
Stiri

ASP are un NOU director, după ce Vladislav Zara a DEMISIONAT

Actualitate 17.08.2021 13:31 Vizualizări3355 Autor: Ziarul National
ASP are un NOU director, după ce Vladislav Zara a DEMISIONAT


Fostul șef de cabinet al premierului interimar Aureliu Ciocoi, Mircea Eșanu, este noul director al Agenției Servicii Publice (ASP).

Pe site-ul ASP a fost deja actualizată informația cu noua conducere a instituției, după ce fostul director, Vladislav Zara, a demisionat.


Vicepremierul pentru Digitalizare, Iurie Țurcanu, l-a prezentat astăzi pe Mircea Eșanu angajaților ASP.

Citește și: Președinția DEZVĂLUIE ce i-a transmis directorului ASP în legătură cu licitația de jumătate de miliard de lei: „Elementele de acțiuni concertate, cu riscuri majore de corupție, în cazul licitației blanchetelor pentru actele oficiale”

„Având mandatul de a coordona activitatea instituțiilor publice din sfera mea de competenţă, astăzi l-am prezentat pe noul director al Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, colectivului instituției. ASP are un rol esențial în procesul de modernizare și digitalizare a sectorului public. Mircea Eșanu este un specialist de excepție în domeniu și are o vastă experiență de activitate, inclusiv cu donatorii. Am reconfirmat deplina susținere din partea echipei guvernamentale pentru toate inițiativele bune, astfel încât să oferim oamenilor servicii publice calitative și la prețuri mici”, a precizat vicepremierul Țurcanu.

Mircea Eșanu a fost manager de proiect la UNDP Moldova în perioada 2009 - 2012. Din 2012 până în 2014, a fost membru al Consiliului de Presă, iar în perioada 2014 - 2019 a fost director al FISM.

Pe 11 septembrie 2019, Mircea Eșanu a fost numit de Guvernul Maia Sandu în calitate de director interimar al ASP. La puțin timp după ce Guvernul Sandu a fost demis de Parlament (12 noiembrie 2019), Mircea Eșanu și-a prezentat demisia (29 noiembrie). Acesta și-a continuat cariera în calitate de manager de program la Fundația germană „Konrad Adenauer”, reprezentanța în R. Moldova, iar în ultimele luni a fost șeful de cabinet al premierului interimar Aureliu Ciocoi.

Citește și: DOC // Guvernarea interimară este acuzată că e pe cale să dea un TUN de jumătate de MILIARD de lei în plină pandemie: „Au decis ca ÎMPĂRȚEALA să fie făcută până la învestirea unui GUVERN nou”. Urmează să intervină și SIS

De menționat că de numele lui Vladislav Zara este legată o licitație de circa jumătate de miliard de lei inițiată de ASP. E vorba de achiziționarea a 1,5 milioane de blanchete pentru acte oficiale, în sumă de 498,356 de milioane de lei. Deputatul PAS, Radu Marian, a sesizat recent Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție și Serviciul de Informații și Securitate să oprească achiziția de la ASP, deoarece la mijloc ar fi o schemă de jecmănire a cetățenilor R. Moldova. În spatele acestei scheme ar sta un om apropiat liderului socialiștilor Igor Dodon - Alexandru Vîlcu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md