Ministerul Educației: câte locuri bugetare au mai rămas după turul I al admiterii și la ce universități le găsești

admitere 2021 (66)
Foto: #diez

Sesiunea de bază a admiterii la studii superioare s-a încheiat, iar pentru acoperirea locurilor vacante în universitățile din țară a demarat sesiunea suplimentară de admitere, în perioada 16-26 august curent. Ministerul Educației comunică câte locuri bugetare au mai rămas și la ce universități le poți găsi.

Astfel, urmare a sesiunii de bază a admiterii 2021, finalizată la 12 august, tabloul rezultatelor preliminare arată în felul următor:
# Ciclul I – la locurile cu finanțare bugetară au fost înmatriculați 4170 de studenți (83 %), iar 840 de locuri bugetare au rămas vacante;
# Ciclul II – la locurile cu finanțare bugetară au fost înmatriculați 2944 de masteranzi (96 %), vacante rămânând 137 locuri bugetare.

Universitatea de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu, Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, Academia de Poliție ”Ștefan cel Mare” și Academia de Administrare Publică, în sesiunea de bază au realizat complet Comanda de stat.

În această sesiune sunt oferite peste 300 de locuri bugetare la domeniile Științe ale educației, Științe fizice, Științe ale mediului la următoarele instituții de învățământ superior: Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat „B.P.Hașdeu” din Cahul, Universitatea de Stat din Taraclia, Universitatea de Stat din Tiraspol, Universitatea de Stat din Comrat.

La fel, sunt propuse pentru sesiunea suplimentară circa 200 de locuri vacante la domeniile Inginerie și Tehnologii de fabricare și prelucrare la: Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat „B.P.Hașdeu” din Cahul.

În același timp, la Universitatea Agrară de Stat din Moldova sunt oferite în sesiunea suplimentară circa 100 de locuri bugetare la Științe agricole, Silvicultură, Științe ale mediului, Arhitectură și construcții.


Echipa #diez are o rubrică dedicată procesului de admitere, în care anunță toate termenele și condițiile de depunere a documentelor în Republica Moldova. Îți sugerăm să o urmărești dacă ești absolvent(ă) în acest an.

Taguri: #Admitere 2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente