Care au fost cele mai solicitate specialități în primul tur al admiterii și ce domenii au rămas neacoperite 

admitere 2021 (60)

Turul I al admiterii în instituțiile superioare de învățământ din Moldova s-a încheiat. Unele specialități au fost asaltate de studenți, iar pentru altele interesul nu a fost atât de mare, astfel încât au rămas locuri bugetare și se organizează al doilea tur al admiterii.

Cele mai solicitate specialități și domenii de studii au fost următoarele:
# Drept;
# Business și administrare;
# Finanțe;
# Design;
# Tehnologii informaționale şi comunicaționale;
# Medicină;
# Stomatologie.

Aceste specialități sunt în topul preferințelor tinerilor de mulți ani la rând, iar numărul locurilor bugetare mereu se epuizează încă în primul tur al admiterii.

Pe de altă parte, sunt specialități mai puțin atractive pentru tinerii din Moldova, lista cărora, de asemenea, a rămas neschimbată în ultimii ani. Conform Ministerului Educației, cele mai multe locuri bugetare rămase neacoperite în turul I sunt la domeniile:
# Științe exacte;
# Științe fizice;
# Ecologie;
# Științe ale educației;
# Inginerie;
# Științe agricole.

Amintim că Ministerul Educației a făcut totalizarea turului I de admitere în Moldova și a prezentat numărul de locuri bugetare rămase, dar și universitățile la care poți să le găsești.


Echipa #diez are o rubrică dedicată procesului de admitere, în care anunță toate termenele și condițiile de depunere a documentelor în Republica Moldova. Îți sugerăm să o urmărești dacă ești absolvent(ă) în acest an.

Taguri: #Admitere 2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente