(video) Succesul Porsche în Le Mans: Episodul 4 cu 962 C

Al patrulea episod din Porsche Moments, o serie de filmuleţe menite să aducă aminte de povestea de succes a echipei Porsche la Le Mans, dezvăluie istoria din spatele lui 962 C. Acest model a câştigat cursele din anii 1986 şi 1987 cu acelaşi echipaj.

https://www.youtube.com/watch?v=CxEHC4euSY8

“Când conduceți cu viteze mai mari de 350 km/h, liniile albe din mijlocul drumului arată ca o linie continuă”, explică Hans-Joachim Stuck, care poate fi văzut cu Norbert Singer în al patrulea episod din Porsche Moments.

În 1986 și 1987, el se afla la volanul lui Porsche 962 C, a cărui performanță excepțională se datora și unui caroserii cu ground effect proiectată de Singer.

Vezi şi: (video) Succesul Porsche în Le Mans: Episodul 1 cu 356 SL

“Stefan Bellof mi-a dat un sfat înainte de prima mea cursă: “Cu cât te miști mai repede într-o mașină cu ground effect, cu atât ai mai multă aderență”, își amintește Stuck, care a câștigat de două ori Supercupa într-un 962 C. Ca și în anul precedent, Stuck a condus spre victoria generală în Le Mans pentru Porsche în 1987.

Norbert Singer a fost din nou responsabil pentru succesul tehnic și a primit laude bine câștigate pentru contribuția sa. Reîntâlnirea celor doi a fost extrem de caldă și prietenoasă.

Vezi şi: (video) Succesul Porsche în Le Mans: Episodul 2 cu 917 KH

Stuck a fost încântat că a avut voie să urce din nou la volanul maşinii câştigătoare de atunci, acum, pe pista de testare din Weissach. Iar Singer şi-a amintit cu această ocazie:

“A plouat tot timpul în acei ani, iar calitatea benzinei furnizate nu a fost bună. A fost OK la antrenamente, dar combustibilul pentru cursă a fost foarte slab”.

Oricum, Stuck și coechipierii Derek Bell și Al Holbert au câștigat cursa cu un avans de 20 de tururi.

“Porsche continuă să câștige în Le Mans, deoarece toți cei implicați lucrează foarte profesionist de la pregătire până la sfârșit”, a conchis Stuck.

Modelul 962 C are la bază modelul 956, cu ajutorul căruia s-a câştigat consecutiv cursele din anii 1981-1985, însă ampatamentul i-a fost mărit. Fusese propulsat de un motor boxer bi-turbo de trei litri (700 CP), conectat la un sistem de injecţie şi aprindere de nouă generaţie.

Totodată, pe această maşină de curse s-a testat pentru prima dată cutia de viteze PDK cu dublu ambreiaj, ulterior aceasta fiind introdusă pe maşinile de producţie şi folosită până în prezent.

Vezi şi: (video) Succesul Porsche în Le Mans: Episodul 3 cu 936/81 Spyder şi 924 GTP Le Mans

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/