„Dialog detaliat” cu Letonia pentru recunoașterea permiselor de conducere moldovenești

Ilie Gulca
17/08/2021
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, Nicu Popescu, și ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs

Recunoașterea permiselor de conducere ale Republicii Moldova de către autoritățile letone a fost unul dintre subiectele prioritare ale întrevederii dintre ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, Nicu Popescu, și ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs. În perioada 16–18 august, acesta se află într-o vizită la Chișinău unde va mai avea discuții cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, și prim-ministrul Natalia Gavrilița.

„Am convenit să inițiem un dialog detaliat privind recunoașterea permiselor de conducere pentru cetățenii Republicii Moldova care trăiesc în Letonia”, a spus ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu.  

După afirmațiile acestuia, recunoașterea permiselor de conducere ale Republicii Moldova este o prioritate-cheie pentru diaspora. „În acest sens, inclusiv astăzi, vom întreprinde acțiuni clare și concrete de facilitare a condițiilor în care trăiesc concetățenii în străinătate”, a adăugat el.  

Totodată, cei doi miniștri au calificat relațiile dintre Republica Moldova și Letonia excelente.

„În viitorul apropiat, avem prioritatea de a finaliza negocierile și de a semna un acord între Republica Moldova și Republica Letonă în domeniul securității sociale”, a precizat ministrul Nicu Popescu.

De partea cealaltă, ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, a menționat că digitalizarea este un domeniu cu prioritate. „Avem ca bază Acordul de Asociere de la care pornim deoarece este un document cadru pentru toate statele europene. Documentele semnate adițional creează condiții favorabile pentru colaborare”, a subliniat oficialul leton.        

Ilie Gulca
17/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii