CSP are un membru nou. Cine este şi ce avere declară

Julieta Saviţchi
17/08/2021

Şeful adjunct al Procuraturi Anticorupţie, Eduard Varzar, va fi noul membru al Consiliului Superior al Procurorilor. Decizia a fost luată la şedinţa CSP care a pus în sarcina procurorului general de a iniţia procedurile administrative privind degrevarea lui Varzar din funcţie pentru perioada deţinerii mandatului.

Eduard Varzar care s-a aflat pe lista membrilor supleanţi ai CSP îl va succeda pe Adrian Bordianu. Ultimul a fost numit de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, la sfârşitul lunii iunie, în funcţia de şef interimar al Procuraturii Anticorupţie.

Mandatul lui Varzar va expira în decembrie 2021, după ce la Adunarea Generală a Procurorilor, programată pentru ziua de 19 noiembrie, va alege membri noi, inclusiv şi supleanţi, pentru CSM.

Eduard Varzar deţine funcţia de şef adjunct al Procuraturii Anticorupţie din 14 august 2017, fiind numit pentru o perioadă de cinci ani.

Omul legii a raportat pentru anul trecut venituri din salariu de 296.027 de lei. O perioadă, procurorul s-a aflat în concediu pentru îngrijirea copiilor, fiind remunerat de către stat cu încă 163.975 de lei.

În 2020, Eduard Varzar a vândut trei automobile şi un teren, alegându-se cu încă 525.000 de lei.

În acelaşi an, procurorul şi-a cumpărat un Renault Scenic, fabricat în 2017, pentru care a achitat 11.731. În anul curent, Varzar şi-a mai procurat un automobil de acelaşi model, fabricat în 2016, pentru care a scos din buzunar încă 6718 euro. În afară de aceste două maşini, familia Varzar mai deţine în proprietate încă un automobil Renault Scenic, fabricat în 2013 şi cumpărat în 2016 cu 8205 euro.

Anul trecut, Eduard Varzar şi familia sa a trecut în casă nouă, un apartament de 93,8 metri pătraţi, care le-ar fi fost oferit în locaţiune gratuită de către Raisa Varzar. Procurorul nu ne-a răspuns la telefon, ca să-l putem întreba cine este pentru el propretara locuinţei, care are acelaşi nume de familie.

Julieta Saviţchi
17/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii