Toleranță zero corupției la frontieră: mobilizare totală în lupta cu contrabanda // Ministra de Interne Ana Revenco solicită resetarea funcționalității Poliției de Frontieră

Crina Dumitriu
17/08/2021

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, aflată marți într-o vizită de lucru la Poliția de Frontieră, subdiviziune din cadrul MAI, a cerut să se facă o analiză  reală a stării lucrurilor în Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF). Această acțiune este necesară pentru a opera remanierile necesare și punerea în aplicare a sistemelor de management operațional. Oficiala a mai spus că trebuie începute negocierile cu țările vecine pentru patrularea comună a frontierei.  

„În procesul de resetare a funcționalității instituționale un accent sporit trebuie să fie pus pe combaterea criminalității transfrontaliere - contrabanda, iar rezultatele să fie pentru toți un motiv de mândrie. Îmi doresc aplicarea deplină a E-frontiera și digitalizarea schimbului de date prin deschidere și apropiere de partenerii europeni, precum și reluarea cât mai rapidă a dialogului cu autoritățile statelor vecine vizavi de controlul și patrularea comună. ” a menționat ministra Afacerilor Interne.

Ministra a îndemnat efectivul Poliției de Frontiră să pună accent în activitate pe integritate profesională și toleranță zero corupției. 

Conform rapoartelor, prezentate la întâlnirea de lucru, activitatea de frontieră a fost marcată în cea mai mare parte de situația epidemiologică și, în acest context, s-a subliniat încă o dată importanța continuării cu responsabilitate a aplicării măsurilor de control al infecției Covid – 19 stabilite în deciziile Comisiei Naționale Excepționale de Sănătate Publică. „Vaccinați-vă împotriva Covid-19! Eu personal aș vrea să merg seara acasă să pot cuprinde copiii, familia și a doua zi să pot reveni la muncă fără a trăi cu frica că voi fi sau nu parte a statisticii”, a îndemnat doamna Revenco.

La randul său, șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a menționat necesitatea resetării tuturor proceselor de lucru, cu referință la revizuirea documentelor de planificare strategică, inclusiv modificări la cadrul normativ după care funcționează în acest moment IGPF, evaluarea și testarea integrității personalului, acest lucru oferind posibilitatea unor promovări în cadrul echipei pentru tinerii onești și profesioniști, îmbunătățirea mecanismului de control și supraveghere a frontierei de stat. „Abordarea mea este una clară, ceea ce facem noi este pentru cetățeni, dar ne axăm și pe cetățeanul – polițist de frontieră, oferindu-i toată asistența necesară”, a spus Vasiloi. 

Crina Dumitriu
17/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii