/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

(P) NEWTON HOUSE a demarat lucrările de revitalizare urbană la Botanica

missing
17 august 2021, ora 17:46

Dezvoltatorul NEWTON HOUSE a demarat lucrările de renovare a scuarului din strada Sarmizegetusa — str. Butucului — bd. Cuza Vodă, din sectorul Botanica al Capitalei.

Cel mai mare sector al capitalei, Botanica, este lider în numărul proiectelor de reabilitare implementate anul acesta în oraș. Dezvoltatorul NEWTON HOUSE va reabilita scuarul pe de strada Sarmizegetusa, cu suprafața totală de 4,4 hectare. Obiectivul final fiind crearea unei zone verzi curate, bine echipate, care are un efect benefic asupra cetățenilor și îmbunătățește aspectul orașului.

Deoarece spațiile publice moderne sunt esențiale pentru dezvoltarea calității orașului, proiectul de renovare a scuarului din str. Sarmizegetusa (la intersecție cu bd. Cuza Vodă) prevede reparația capitală a rețelelor inginerești, amenajarea aleilor pietonale și a trotuarelor, reabilitarea spațiilor verzi, instalarea sistemului de irigare și a celui de iluminat public, montarea camerelor de supraveghere video și a sistemului wi-fi. 

Amenajarea zonelor publice joacă un rol semnificativ în viața orașului, îmbunătățind aspectul și starea sa ecologică. Spațiile verzi sunt cele care creează un microclimat agreabil și oferă confort, estetică și siguranță mediului urban. De aceea, reabilitarea spațiilor verzi este o premisă principală pentru dezvoltarea activităților recreative pentru toată familia. 

Locuitorii din sectorul Botanica se vor putea bucura de o zonă confortabilă, accesibilă și plăcută din punct de vedere estetic.

Pentru a asigura confort și mai multe facilități de recreere pentru locuitorii capitalei, în scuar urmează să fie amenajat mobilier urban, o scenă publică acoperită pentru evenimente culturale, o zonă de expoziții, un teren de fitness, un loc de joacă pentru copii, teren pentru plimbarea animalelor de companie, locuri pentru parcarea mașinilor, precum și un WC public.

Dezvoltatorul NEWTON HOUSE se ghidează după principiul creării unui mediu confortabil și interesant pentru locuitorii și oaspeții orașului. De aceea reabilitează din sursele proprii nu doar spații, nemijlocit legate de proiectele ce le dezvoltă, ci mai multe zone publice care vor bucura oamenii mulți ani la rând.

(P.) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram