/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Talibanii au susținut prima conferință de presă încercând să convingă Planeta că au față umană

missing
17 august 2021, ora 19:59

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a apărut pentru prima dată în fața camerelor de filmat, într-o conferință de presă, după preluarea puterii în Afganistan. Acesta spune că „după 20 de ani de luptă am expulzat străinii”. În cadrul conferinței, talibanii au încercat să prezinte o față umană, garantând că nimeni nu va fi interograt sau urmărit, că presa va fi liberă, iar femeile vor fi respectate în limitele legii sharia, scrie digi24.ro.

Principalele declarații ale talibanilor:

  • Acesta este un moment de mândrie pentru întreaga națiune. Vrem să ne asigurăm că Afganistanul nu mai este un câmp de luptă și o zonă de conflict.
  • I-am iertat pe toți cei care au luptat împotriva noastră. Animozitățile au ajuns la sfârșit. Nu vrem dușmani externi sau intern.
  • Nu vrem să vedem haos în Kabul. Planul nostru era să ne oprim la porțile Kabulului, astfel încât procesul de tranziție să poată fi finalizat fără probleme.
  • Dar, din păcate, guvernul anterior a fost atât de incompetent, forțele lor de securitate nu au putut face nimic pentru a asigura securitatea. Trebuia să facem ceva. A trebuit să intrăm în Kabul pentru a asigura securitatea locuitorilor.
  • Aș dori să asigur comunitatea internațională că nimeni nu va fi rănit. Nu vrem să avem probleme cu comunitatea internațională.
  • Avem dreptul să acționăm conform principiilor noastre religioase. Alte țări au abordări, reguli și reglementări diferite, afganii au dreptul de a avea propriile reguli și reglementări în conformitate cu valorile noastre.
  • Noi suntem dedicați drepturilor femeilor în limitele legii shariei (legea islamică). Vor lucra umăr la umăr cu noi. Am dori să asigurăm comunitatea internațională că nu va exista nicio discriminare.
  • Suntem dedicați presei în cadrul nostru cultural. Nimic nu ar trebui să fie împotriva valorilor islamice atunci când vine vorba de activitățile mass-media.
  • Voi, în mass-media, ar trebui să acordați atenție problemelor noastre, astfel încât să putem servi națiunea. Dar mass-media nu ar trebui să acționeze împotriva noastră. Ar trebui să lucreze pentru unitatea națiunii.
  • Când a fost întrebat despre contractori și traducători care au lucrat cu puteri străine, Zabihullah Mujahid spune: „Nimeni nu va fi tratat cu răzbunare”.
  • Tinerii care au crescut aici, nu vrem să plece. Ei sunt bunurile noastre. Nimeni nu va bate la ușa lor și nu îi va întreba pentru cine au lucrat.
  • Vor fi în siguranță. Nimeni nu va fi interogat sau urmărit.
  • Luptătorii noștri, oamenii noștri, ne vom asigura cu toții că putem include toate celelalte părți și facțiuni.
  • După formarea guvernului, vom decide ce legi vor fi prezentate națiunii. Un lucru trebuie să spun: lucrăm serios la formarea guvernului. Va fi anunțat după finalizare. Avem toate granițele sub controlul nostru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram