Actualitate

Luxemburgul a refuzat să-i acorde licenţă canalului de televiziune rusesc Russia Today

„Serviciul pentru media, comunicaţii şi domeniul digital a apreciat că Luxemburgul nu are jurisdicţia competentă pentru „RT în limba germană”, întrucât criteriile tehnice nu sunt îndeplinite", potrivit unui comunicat publicat sâmbătă de biroul premierului luxemburghez Xavier Bettel, transmite Agerpres.

„Deoarece difuzorul dispune de un birou în Germania, unde se află o parte semnificativă a salariaţilor implicaţi în producerea serviciilor audiovizuale, ‘RT în limba germană’ trebuie să fie plasată sub jurisdicţia Republicii Federale Germane", se menționează în document.                                                                                         

„Guvernul luxemburghez dispune de o anumită latitudine pentru a refuza o cerere. El a ales să considere că nu este competent teritorial în măsura în care ansamblul mijloacelor RT sunt la Berlin", a declarat preşedintele autorităţii independente audiovizuale a Marelui Ducat, Thierry Hoscheit, intervievat de AFP.
 
Russia Today a menționat într-un comunicat că a primit răspunsul autorităţilor luxemburgheze iar avocaţii săi „examinează scrisoarea pentru a decide demersuri viitoare" de întreprins.
 
RT, emite în limbile engleză, franceză şi spaniolă și este considerat că face parte din eforturile de propagandă desfăşurate de Kremlin pe plan internaţional.

Sursa: ziarulnational.md.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *