Un minut pe internet, în statistici uimitoare: Ce se întâmplă online într-un timp atât de scurt

În fiecare an, apare un nou studiu legate de activitatea noastră online defalcată pe minute. Analiza este realizată de Lori Lewis și apare anual pe AllAccess. De această dată, în mod previzibil, discutăm de un minut online în 2021, scrie playtech.ro.

Foto: playtech.ro

Internetul este un viciu cât se poate de modern. Suntem dependenți de el cu toții, de la vârste din ce în ce mai fragede. A devenit un refugiu pentru mulți dintre noi și, în același timp, o sursă de frustrare, știri false și dezinformare. Dacă tot nu ne putem abține să îmbătrânim cu ochii în ecrane, măcar să înțelegem mai bine ce se întâmplă online.

Un minut pe internet în 2021

Într-un singur minut pe web, în ultimul an, s-au urcat peste 500 de ore de conținut pe YouTube. 695.000 de povești sau Instastories au fost partajate pe Instagram. Aproape 70 de milioane de mesaje au fost expediate prin intermediul WhatsApp și Facebook Messenger.

Tot în doar 60 de secunde, sunt realizate aproximativ două milioane de swipe-uri pe Tinder, 197,6 milioane de email-uri sunt trimise. 28.000 de oameni ajung să urmărească concomitent filme sau seriale pe Netflix. 200.000 de persoane scriu ceva pe Twitter, în timp ce pe LinkedIn se crează 9132 de conexiuni noi.

Partea un pic șocantă ține însă de altă activitate desfășurată pe internet. Într-un minut, se cheltuie în frumosul spațiu online 1,6 milioane de dolari. Asta înseamnă că, într-o singură zi, sunt cheltuite 2,3 miliarde de dolari.

Nu în ultimul rând, internetul în 2021 găzduiește într-un singur minut 3,4 milioane de snap-uri pe Snapchat, în timp ce 3 milioane de imagini sunt vizualizate pe imgur. Fără să uimească pe nimeni 1,4 milioane de oameni folosesc Facebook în același minut.

Una peste alta, avem și cifre care să ne arate că este improbabil să mai reușim să fugim de internet prea curând, joacă un rol mult prea important în viața noastră și a copiilor copiilor noștri.


Pub