Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministerul Sănătății a reacționat la…

Ministerul Sănătății a reacționat la scrisoarea tinerei care avea nevoie de bani pentru operație în Spania: „intervenția va fi efectuată gratuit într-o instituție medico-sanitară din R. Moldova”

sursa: Andrea Butnaru/ Facebook

Ministerul Sănătății a reacționat la scrisoarea studentei de 22 de ani din raionul Cantemir care avea nevoie de bani pentru operație în Spania. Intervenția va fi efectuată la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie, susține Andrea Butnaru. Decizia, potrivit tinerei, a fost luată de comisia de neurochirurgie din cadrul Ministerului Sănătății.

„Am primit răspuns la scrisoarea mea deschisă. Însăși dna Ala Nemerenco m-a contact, pentru ceea ce-i sunt foarte recunoscătoare! Ca urmare am scris o cerere privind acordarea ajutorului financiar pentru efectuarea tratamentului costisitor peste hotarele țării. Decizia comisiei de neurochirurgie din cadrul Ministerului Sănătății a fost de a efectua intervenția în țară, cu toate condițiile necesare, în baza poliței de asigurare, împreună cu un specialist de peste hotare, în luna noiembrie. S-a constatat că sistemul medical își permite astfel de intervenții de mulți ani”.

„Vă rog, auziți-mă, ajutați-mă”, se adresa printr-o scrisoare deschisă președintei R.Moldova, Maia Sandu și ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, tânăra din raionul Cantemir care până în octombrie curent trebuia să adune în total 19 300 de euro pentru intervenția chirugicală programată în Spania, „sumă enormă pentru familia mea”, spunea Andrea Butnaru.

Recent am fost diagnosticată cu malformație Chiari tip I, siringomielie C1-Th11, atrofie medulară difuză C2-Th11. Protruzii discale cervicale, toracice și lombare”, susține Andrea Botnaru, studentă a Universității de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul și a Universității „Dunărea de Jos” din Galați.