Nume
Parola
Vizualizări: 2504
Clubul Fermierilor Români oferă în premieră burse de studiu pentru tinerii fermieri din Republica Moldova!
16 August 2021 — Având scopul de a pregăti generațiile viitoare de tineri fermieri, Clubul Fermierilor Români a lansat în anul 2019 programul „Tineri Lideri pentru Agricultură”, răspunzând astfel unei nevoi majore existente la nivel european: dezvoltarea competențelor antreprenoriale /de leadership în domeniul agricol, cu scopul asigurării succesiunii afacerilor familiale din agricultură. În cadrul proiectului se propune pregătirea copiilor de fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider în propriile afaceri și în comunitate, dar și pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesională a fermierilor în structurile administrației publice din România și de la Bruxelles.

„Tinerii antreprenori pe care îi formăm în programul Tineri Lideri pentru Agricultură vor fi motorul schimbării în agricultură. Ne dorim ca ei să inspire și alți tineri să-și dezvolte afaceri agricole și să se implice în reprezentarea fermierilor, alături de Clubul Fermierilor Români, în relația cu autoritățile din România și de la Bruxelles. Acesta este scopul nostru, al Clubului, de a transfera responsabilitatea către acești tineri, care reprezintă viitorul agriculturii, și de a-i pregăti la cele mai înalte standarde pentru această responsabilitate„, declară Florian Ciolacu, director executiv Clubul Fermierilor Români.

Începând cu a treia ediție a acestui program, 2021-2022, Grupul Agricover oferă în premieră burse de studiu pentru tinerii fermieri din Republica Moldova. Sprijinul financiar (în valoare de 10 000 euro) constă în acoperirea tuturor cheltuielilor de școlarizare pentru participanții din Republica Moldova.

Obiectivul programului este de a pregăti noua generație de antreprenori în agricultură, cu o viziune integrată de business, pentru a crește competitivitatea în acest domeniu și pentru asigurarea succesiunii afacerilor fermierilor.

În cadrul programului sunt invitați să participe tineri cu vârsta de până la 35 ani, absolvenți de facultate (minim ciclul de licență), copii de fermieri sau tineri proveniți din familii de fermieri cu exploatație activă, dornici să-și dezvolte competențele în managementul afacerii, să crească afacerea familiei și să se implice în comunitate.

Programul cuprinde cursuri de pregătire în următoarele domenii: administrarea afacerii; management strategic; leadership; comunicare și vorbire în public; diplomație și protocol; vânzare și tehnici de negociere; marketing în agribusiness; resurse umane; simulare de business; legislativ-juridic; fiscal-audit; tehnologie. Cursurile sunt interactive, cu activități practice și studii de caz, iar transferul de cunoștințe, metode și concepte se face prin ancorarea lor în afacerea de familie.

În funcție de interes, participanții la program se pot înscrie la stagiile de internship la Bruxelles (Reprezentanța României la Comisia Europeană; Comisia de Agricultură din Parlamentul European, asociații europene ale fermierilor), în România la instituțiile responsabile din agricultură (MADR, APIA, AFIR, Comisiile de Agricultură din Parlamentul României) sau la companii private mari de tehnologie și inputuri agricole sau utilaje agricole. Stagiile se derulează pe tot parcursul programului și sunt facilitate de Clubul Fermierilor Români în cadrul dialogului cu aceste instituții.

Cursurile se desfășoară în perioada septembrie 2021 – mai 2022, la București, câte o săptămână pe lună.

Mai multe detalii despre program: https://cfro.ro/tineri-lideri-2021-2022/

Înscriere în program: https://agricover.ro/formular-inscriere-burse/



Despre Clubul Fermierilor Români

Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă este o asociație non-profit și neguvernamentală a fermierilor din România. Membrii asociației sunt fermieri performanți care au modele de afaceri bazate pe inovație, tehnologie și bunele practici în agricultură, pentru creșterea competitivității și a valorii adăugate create în acest domeniu.

Obiectivul principal al Clubului Fermierilor Români este să asigure implicarea activă a membrilor săi în procesul de consultare și elaborare a reglementărilor europene și naționale în domeniul agricol, cu scopul de a crește performanța fermierilor din România.

Activitatea asociației este organizată pe proiecte, bazate pe nevoile fermierilor, aprobate de Consiliul Director și puse în practică de unitatea executivă a Clubului. Proiectele vizează domeniile legislativ, fiscal, tehnologie și resurse umane și își propun să identifice soluții care să răspundă în mod real, concret, problemelor cu care se confruntă fermierii.

Clubul Fermerilor Români lansează și derulează programe și proiecte concrete pe patru direcții strategice de acțiune: reprezentare, consiliere și consultanță, formare și leadership, informare și comunicare.

www.cfro.ro

Agricover Holding S.A. este o societate de tip holding, care deține trei entități de business, respectiv Agricover S.A. (specializată în distribuția de tehnologii agricole pentru fermieri), Agricover Credit IFN S.A. (instituția financiară nebancară specializată în finanțarea fermierilor) și Agricover Technology S.R.L. (prin care Grupul, începând cu 2021, intenționează să ofere fermierilor acces la inovațiile digitale din agricultura mondială și, practic, să le faciliteze acestora o transformare a modului în care își desfășoară activitatea prin intermediul accesării tehnologiilor digitale).

www.agricover.ro

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă