15:59:48 29.03.2024
Stiri

Un agent economic din R. Moldova care NU a vrut să-i înlocuiască unui cumpărător mașina de spălat vase care s-a stricat în perioada de garanție, OBLIGAT de judecători să-i plătească DAUNE clientului

Actualitate 16.08.2021 15:59 Vizualizări2359 Autor: Ziarul National
Un agent economic din R. Moldova care NU a vrut să-i înlocuiască unui cumpărător mașina de spălat vase care s-a stricat în perioada de garanție, OBLIGAT de judecători să-i plătească DAUNE clientului
Poză simbol


Deși bunul pe care l-a vândut s-a stricat în perioada de garanție oferită clientului, agentul economic a refuzat să-și îndeplinească obligațiunile.

Un cumpărător din R. Moldova s-a adresat în instanța de judecată după ce mașina de spălat vase s-a deteriorat, iar agentul economic de la care a cumpărat-o a refuzat să i-o repare sau să i-o înlocuiască.

Păgubașul a fost ajutat în instanță de Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) și a obținut câștig de cauză, mai ales că cerința sa se încadra în termenul de garanție oferit de magazin.

Instanța de judecată a decis încasarea din contul agentului economic a unui prejudiciu material în mărime de 7 799 de lei sau costul mașinii de spălat vase care s-a stricat, precum și a unei sume de 1 000 de lei cu titlu de prejudiciul moral.

APCSP amintește cumpărătorilor că un comerciant are obligația să remedieze problema în termen de cel mult 14 zile calendaristice fie de la data la care consumatorul a reclamat neconformitatea, fie de la data la care consumatorul a predat produsul cu probleme.

Aceeași sursă atrage atenția că mulți comercianți încearcă să îi inducă în eroare pe clienți cu privire la drepturile acestora și îi sfătuiețte pe cumpărători să apeleze la Agenție, dacă ajung la situații dificile în relația cu agenții economici.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md