Peste 70 de foști și actuali angajați Revolut au devenit milionari. Cum au reușit

16 Aug. 2021, 14:34
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
16 Aug. 2021, 14:34 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Startup-ul financiar Revolut are 76 de actuali și foști angajați care au devenit milionari, în urma creșterii fulminante a valorii aplicației financiare, de 6 ori într-un an. Personalul deține acțiuni de milioane de dolari la compania financiară.

Potrivit unei analize Sifted.eu, 12 dintre cei peste 70 de angajați dețin acțiuni la Revolut ce depășesc 10 milioane de dolari. Un exemplu este Alan Chang, care supraveghează operațiunile startup-ului britanic sau primul director financiar (2016-2019) al Revolut, Peter O’Higgin. Totuși, deocamdată banii există doar pe hârtie, pentru că startup-ul financiar nu este încă listat la bursă.

Compania înregistrează pierderi (încă din 2015), dar le-a permis totuși angajaților să încaseze sume mici din acțiunile pe care le au în diferite sectoare de vânzări și din listările în curs de desfășurare de pe Seedrs (platforma europeană de equity crowdfunding).

Ultima vânzare de acțiuni a fost anunțată în iulie, în urma celei mai recente strângeri de fonduri, când personalul angajat a putut vinde până la 20% din acțiunile sale, la un preț de 609,775 dolari pe acțiune.

Mai mulți dintre foștii angajați Revolut finanțează startup-uri noi și și-au fondat propriul sindicat de business angels, Expansion Capital. Sindicatul investește între 50.000 și 100.000 de lire sterile într-o serie de startup-uri de tehnologie, nou apărute pe piață.

Ce este Revolut

Revolut este un startup financiar, fondat în anul 2015, la Londra, de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko. În cei 6 ani de existență, „decacornul” (un startup evaluat la cel puțin 10 miliarde de dolari) britanic a ajuns la investiții de aproape 1,8 miliarde de dolari.

În iulie 2021, a ajuns să valoreze 33 de miliarde de dolari, în urma unei runde de investiții.  Finanțarea obținută se ridica la aproape 800 de milioane de dolari.

Revolut în pandemia COVID-19:

  • În 2020, fintech-ul Revolut fusese evaluat la 5,5 miliarde de dolari, în urma unei runde de finanțare de 500 milioane de dolari.
  • Tot în 2020, aplicația financiară a atins pragul de 15 milioane de clienți: 14,5 milioane sunt persoane fizice, iar 500.000 sunt cu conturi de business, potrivit bilanțului său.
  • În 2020, pe fondul pandemiei COVID-19, a avut pierderi totale de 168 milioane de lire sterline, adică 233 de milioane de dolari, cu aproape 60% mai mari decât în 2019.
  • Veniturile au fost de 261 milioane de lire sterline, cu 57% mai mari decât în 2019.

Realitatea Live

18 Apr. 2024, 13:42
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
18 Apr. 2024, 13:42 // Slider //  Soroceanu Olga

În data de 12 aprilie, localitatea Anenii Noi a găzduit Târgul locurilor de muncă și meșteșugărit, un eveniment ce a reunit atât angajatori, cât și meșteșugari, în efortul lor de a facilita accesul la locuri de muncă și de a promova meșteșugurile tradiționale, atât pentru populația locală cât și pentru refugiații din Ucraina stabiliți aici.

Printre participanți s-a numărat și șefa ANOFM din raionul Anenii Noi, Zinaida Iordachescu, care a subliniat diversitatea agenților economici implicați și importanța acestui eveniment pentru economia locală și națională:

„Avem agenți economici din Anenii Noi, avem de la Congresul Ucrainenilor, avem de la inspectoratul general de poliție, carabinieri, agenți economici din Chișinău fiindcă nu suntem la o distanță atât de mare și angajăm foarte multe persoane și în municipiul Chișinău.”

Evenimentul a reunit aproximativ 12 angajatori și 22 de meșteșugari, iar participanții au avut oportunitatea să afle informații despre piața muncii, să primească ghidare în carieră și să participe la cursuri de formare profesională. Printre beneficiarii acestor servicii s-a numărat și Laurenția Starciuc, care a apreciat eforturile depuse pentru a le oferi oamenilor perspective noi în câmpul muncii:

„M-am apropiat de orice căsuță, mi-am luat diverse cărți pentru a fi informată. Sunt oportunități care oferă posibilitatea de a te angaja în câmpul muncii.”

Evenimentul face parte din proiectul „Creșterea Rezilienței prin Angajare și Coeziune Socială”, implementat în consorțiu de Helvetas Moldova și HEKS – EPER Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Elveției. Partener strategic de implementare: ANOFM.

Directorul de țară al HEKS – EPER Moldova, Peter Fenoy, a subliniat importanța coeziunii sociale și a dezvoltării economice sustenabile pentru comunitatea din Anenii Noi:

„HEKS – EPER Moldova a fost implicată în mai multe activități legate de atenuarea consecințelor conflictului din țara vecină, Ucraina. În Moldova, din păcate, influența refugiaților din Ucraina a generat mai multe necesități în baza dificultăților noastre obișnuite cu care ne confruntăm înainte de acest conflict. Ne dorim să aducem împreună oameni din diverse medii și să le oferim șanse egale de dezvoltare, indiferent de originea sau situația lor actuală.”

Târgul locurilor de muncă și meșteșugăritul reprezintă un pas important în direcția dezvoltării economice și sociale a comunității din Anenii Noi, evidențiind potențialul local și promovând oportunitățile de angajare și de creștere profesională pentru toți participanții.

Următoarele evenimente cu aceeași tematică vor avea loc pe 19 aprilie la Ialoveni și pe 29 mai la Chișinău.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău