Cetățeni moldoveni din Afganistan sunt în siguranță. Aeronava așteaptă instrucțiunile reprezentanților ONU 

jhgfdsdfn
Foto: case.com.tj

Potrivit Autorității Aeronautice Civile, șase cetățenii moldoveni din Afganistan, membri ai aeronavei, sunt în siguranță fiind cazați într-un camping împreună cu reprezentanții Programului Mondial Alimentar al ONU, de către care au fost contractați. 

La moment, echipajul nu are acces la elicopter. În contextul stabilirii acțiunilor ulterioare, compania aeriană este în strânsă coordonare atât cu membrii echipajului, cărora le este asigurată hrana, cazarea și securitatea cât și cu reprezentanții ONU (World Food Programme WFP cu sediul la Roma).

În vederea actualizării informației și a deciziilor întreprinse împreună cu reprezentanții ONU, compania aeriană va informa constant Autoritatea Aeronautică Civilă și organele abilitate a Republicii Moldova.

Reiterăm că pe teritoriul Afganistanului se află o aeronavă națională, iar printre membrii echipajului sunt și cetățeni moldoveni. Aeronava încă nu a fost evacuată și așteaptă instrucțiunile părții contractante, care este o subdiviziune a Organizației Națiunilor Unite.

Menționăm că astăzi, 16 august, pe aeroportul din Kabul s-a întâmplat un haos. Punctele de trecere a frontierei au fost capturate de talibani, iar zborurile comerciale au fost anulate.

Amintim că ofensiva talibanilor a început în luna mai 2021. Pe 6 august, aceștia au luat controlul asupra primei provincii, după care au urmat mai multe districte și provincii. Până acum, Kabul rămăsese singurul mare oraș afgan controlat de guvern.

Situația din Afganistan s-a agravat în legătură cu retragerea forțelor armate internaționale din republică. În acest context, talibanii au preluat din nou puterea în Afganistan duminică, după ce trupele insurgenților au reușit să pătrundă în capitala Kabul. Guvernul afgan susținut de forțele occidentale s-a prăbușit cu rapiditate după o serie de ofensive puternice ale talibanilor, iar președintele țării, Ashraf Ghani, s-a refugiat într-o țară vecină înainte de ca talibanii să ajungă în Kabul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente