“În ultimii 5 ani peste 2000 de autocisterne cu produse petroliere au intrat în Moldova și au dispărut”

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că a sesizat autoritățile competente precum Serviciului Vamal, Serviciul Fiscal de Stat, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul de Informații și Securitate, pentru verificarea informațiilor vehiculate în ultima perioadă în spațiul online și întreprinderea tuturor măsurilor ce se impun conform legii.

Potrivit unui comunicat ANRE este vorba despre informațiile postate în spațiul public, de unii formatori de opinie, privind existența unor pretinse încălcări grave în sectorul produselor petroliere.

Acestea se referă la vânzările fictive către agricultori și transportatori pentru consum propriu a circa 46% din motorina comercializată pe teritoriul Republicii Moldova și ulterioara revânzare “în gri”, vânzările fictive în Transnistria, precum și exporturile fictive în Ucraina.

Schema a fost enunțată de expertul economic Veaceslav Ioniță și aceasta ar consta în exporturi fictive de produse petroliere în Ucraina. Potrivit lui, autocisterne cu benzină și motorină intră în Republica Moldova și sunt declarate ca re-exporturi în Ucraina, doar că ele niciodată nu mai ajung acolo.

În ultimii 5 ani peste 2.000 de TIR-uri cu produse petroliere au intrat la noi în țară și ulterior au dispărut!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/