A fost desemnat şeful interimar al Inspectoratului General de Poliţie. Cine este şi ce avere declară

Julieta Savitchi
16/08/2021

Colonelul Lilian Carabeţ a fost numit şef interimar al Inspectoratului General de Poliţie (IGP). Acesta a fost prezentat, luni, efectivului de către ministra de Interne, Ana Revenco.

Lilian Carabeţ şi-a făcut cariera în cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii(INI), fiind specializat în investigarea fraudelor economico-financiare.

La 30 august 2017, Lilian Carabeț a fost numit de către Alexandru Pânzari, şeful IGP din perioada respectivă, șef adjunct al Centrului pentru Combaterea Crimei Informatice a Inspectoratului Național de Investigații. Ulterior, acesta a fost numit şef-adjunct al Direcţiei Investigare Fraude Economice, avându-l ca şef pe Nicolae Gavriliţa, despre care se spune că ar fi cumnat cu şefa cabinetului de miniştri, Natalia Gavriliţa.

În februarie 2020, Nicolae Gavriliţa a fost suspendat din funcţie de către ex-ministrul de Interne, Pavel Voicu, care a invocat pornirea unei anchete de serviciu în baza unor plângeri ale agenţilor economici.

Lilian Carabeţ deţine în proprietate o casă de locuit cu suprafaţa de peste 119 metri pătraţi, estimată la 876.793 de lei. Atât imobilul, cât şi terenul de 5 ari pe caree este amplasat, au fost procurate în 2014. Poliţistul Carabeţ a declarat atunci o donaţie de 45.000 de euro din partea tatălui, Carabeţ Ivan, pentru procurarea imobilului.

Un an mai înainte, în 2013, Lilian Carabeţ a ajuns în proprietatea unui apartament cu suprafaţa de 92 de metri pătraţi, estimat la 648.721 de lei, şi a unui garaj în valoare de 66.127 de lei. În 2013, Carabeţ deşinea funcţia de şef de secţie în Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău şi avea un salariu lunar de 7.235 de lei.

În 2016, Carabeţ şi-a cumpărat un automobil Hyundai, fabricat în acelaşi an, care l-a costat 400.000 de lei. În 2020, poliţistul şi-a procurat şi un automobil de model Suzuki, fabricat în 2011, pe care l-a raportat la preţul de 60.000 de lei.

Lilian Carabeţ a declarat pentru anul trecut venituri din salariu, de 205.058 lei, iar alte 270.000 de lei le-a obţinut din vânzarea unui automobil.

Julieta Savitchi
16/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii