/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Soldații SUA au ucis doi bărbați înarmați pe aeroportul din Kabul. Au fost raportate șapte decese, inclusiv afgani căzuți din avion

missing
16 august 2021, ora 18:10

Zborurile militare americane au fost reluate pentru moment pe aeroportul din Kabul, a declarat pentru CNN un oficial american al apărării. Zborurile au fost suspendate din cauza mulțimii de afgani care a ocupat pista aeroportului. Aceștia au fost îndepărtați, dar armata anticipează continuarea operațiunilor de îndepărtare dacă afganii disperați să fugă din țară vor pătrunde din nou pe pistă, transmite digi24.ro.

Forțele americane de pe aeroportul din Kabul au împușcat și au ucis doi bărbați înarmați luni, după ce aceștia au tras asupra forțelor americane, potrivit unui oficial al apărării SUA.

Oficialul citat de CNN a declarat că bărbații erau înarmați și soldații americani nu au verificat că erau membri talibani. SUA, deocamdată, crede că a fost un incident izolat.

În plus, a fost raportat un schimb de focuri în care au fost implicați soldații americani de pe aeroportul din Kabul, dar circumstanțele nu au fost confirmate.

Statele Unite au oprit temporar toate zborurile de evacuare din Kabul pentru a elibera pistele de pe aeroport de persoanele care încercau să se agațe de avioane, a declarat un oficial american al apărării pentru Reuters. Oficialul nu a spus cât va dura până vor fi reluate zborurile.

Mulțimi de afgani au pătruns, luni, pe pistele aeroportului din Kabul, într-o încercare disperată de a fugi din țara capturată de talibani. Aceștia s-au agățat de avioanele care decolau, iar unii dintre ei chiar ar fi căzut dintr-un avion în timp ce acesta își lua zborul.

În total, potrivit unor surse oficiale citate de Associated Press, luni au murit șapte persoane pe aeroportul din Kabul, inclusiv afgani căzuți din avion.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram