(doc) Tinerii, care au ucis în bătaie un băiat la Nicoreni, cercetați și pentru „vătămare corporală intenționată gravă, soldată cu deces”: Ce a stabilit expertiza repetată

Poliția de la Drochia s-a autosesizat și a dispus pornirea urmăririi penale pe articolul 151 alineat 4 din Codul Penal, și anume „vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, care au provocat decesul victimei”. Asta deși inițial, suspecții, care au omorât în bătaie un tânăr în satul Nicoreni, raionul Drochia, erau cercetați doar pentru „huliganism agravant”.

Foto:

Decizia oamenilor legii a fost luată ca urmare a rezultatelor expertizei medico-legale repetate, efectuată la solicitarea avocatului familiei victimei. Prima expertiză indica drept cauză a decesului tânărului bătut cu bestialitate de suspecți drept „stop cardiac”.

„În urma expertizei repetate s-a demonstrat că decesul persoanei a survenit din cauza loviturilor aplicate”, a precizat, pentru UNIMEDIA, avocatul Andrei Domenco.

Un băiat de 21 de ani, din Chișinău, a fost ucis în bătaie de patru tineri, în timp ce se afla în ospeție la bunici în localitatea Nicoreni, raionul Drochia. Tragedia s-a produs la mijlocul lunii iulie. Doi dintre suspecți, de 21 și, respectiv, 22 de ani, au fost reținuți. Aceștia, împreună cu încă doi, l-ar fi lovit cu bestialitate pe tânăr, cu bâtele și picioarele. Tânărul a reușit să ajungă până lângă o fântână, unde și-a dat ultima suflare.

Potrivit Codului Penal, „vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, care au provocat decesul victimei”, se pedepsesc cu închisoare de la 12 la 15 ani.



Pub