Legendarul fotbalist german Gerd Müller a decedat

dg
Foto: Gerd Muller / Foto: Bayern Munchen

După o lungă suferinţă, Gerd Müller, legenda fotbalului german, a murit. Anunţul a fost făcut chiar de cei de la Bayern München, care spun că tragedia a avut loc în această dimineaţă. Fostul mare atacant avea 75 de ani.

Gerd Müller suferea de demenţă senilă de mai bine de cinci ani, când a început un tratament special. Din 2008, Müller suferea şi de Alzheimer şi era dependent de scaunul cu rotile, transmite digisport.ro.

Müller deţine recordul de goluri marcate pentru Bayern München, cu 566 de reuşite în 607 meciuri. În plus, Müller are 365 de goluri doar în Bundesliga, unde a fost golgheter de șapte ori.

Müller a avut un procent de eficacitate incredibil şi la naţionala Germaniei (Republica Federală Germană), pentru care a înscris de 68 de ori în 62 de selecţii. Apetitul său pentru gol l-a făcut să capete porecla de „bombardierul naţiunii”.

Müller a jucat la Bayern München din vara anului 1964 până iulie 1979. Înainte să ajungă la Bayern, Müller a mai jucat la Nordlingen, iar după ce a plecat de la Bayern, a mai evoluat pentru FL Strikers şi Smith Brothers, în SUA.

Müller a fost unul dintre cei mai mari atacanţi din istoria fotbalului

Până acum câteva luni, Müller mai deţinea un record, care însă a fost depăşit de Robert Lewandowski chiar în ultima etapă din sezonul trecut.

Nici măcar Robert Lewandowski nu mai credea că poate doborî recordul legendarului Gerd Müller, însă în cele din urmă a făcut-o. Superatacantul lui Bayern München a reuşit 41 de goluri în 29 de etape.

În palmaresul lui Gerd Müller figurează un titlu mondial cu Germania, plus trei titluri europene. La nivel de echipă de club, Müller a câştigat cu Bayern München o Cupă a Campionilor, patru titluri în Germania, şi patru Cupe ale Germaniei.

În finala mondialului din 1974, Müller a fost cel care a înscris golul victoriei din meciul cu Țările de Jos.

După ce şi-a încheiat cariera de jucător, Gerd Müller a rămas în cadrul clubului Bayern München, ca antrenor la grupele de copii şi juniori.

„Astăzi este o zi tristă şi neagră pentru Bayern München şi toţi fanii săi. Gerd Müller a fost cel mai mare atacant care a existat vreodată, o persoană bună şi o personalitate în lumea fotbalului. Suntem uniţi în această durere, alături de soţia sa Uschi şi de familia sa. Fără Gerd Müller, FC Bayern nu era clubul pe care noi toţi îl iubim azi. Numele său şi amintirea sa vor dăinui pentru totdeauna”, a spus Herbert Hainer, preşedintele bavarezior.

„Vestea despre moartea lui Gerd Müller ne afectează profund pe toţi. E una dintre cele mai mari legende din istoria lui Bayern, realizările sale sunt de neegalat până azi şi vor fi pentru totdeauna parte din marea istorie a lui Bayern şi a fotbalului german. Ca fotbalist şi ca om, Gerd Müller este ca nimeni altul pentru FC Bayern şi pentru dezvoltarea clubului în unul dintre cele mai mari cluburi din lume. Gerd va fi în inimile noastre petru totdeauna”, a spus şi Oliver Kahn.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente