/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Târgul de struguri, fără struguri. Din cauza ploilor abundente, strugurii timpurii întârzie să se coacă

missing
15 august 2021, ora 20:50

Festivalul Strugurilor, însă fără prea mulți struguri. Din cauza ploilor, strugurii timpurii întârzie să se coacă, astfel că la festivalul Au Gust de la Durlești, la tarabe nu prea era poamă. În schimb, vizitatorii au putut să-și umple pungile cu lucrări meșteșugărești, miere sau diverse tipuri de gemuri. 

Deși festivalul este dedicat strugurilor timpurii, dimineața, la târg am suprins-o doar pe această producătoare. 

Între timp, la târg au participat și producători din alte domenii. Acest bărbat, de pildă, și-a expus spre vânzare lucrările sale din lemn.

Iar această femeie transformă blugii vechi – în genți. 

Nicolae le-a propus vizitatorilor diverse tipuri de microplante, precum cele de brocoli, mazăre, ridiche, varza roșie sau floarea soarelui. O caserolă ajunge să coste 12 lei.

De la târg nu au lipsit nici inovațiile. De pildă, această dronă pulverizatoare folosită în agricultură. Aparatul de zbor poate prelucra circa 80 de hectare într-o zi.

Vizitatorii au rămas plăcut surprinși de organizarea festivalului, însă au precizat că prețurile sunt cam pipărate. 

Târgul Au Gust – „Festivalul Strugurilor timpurii” este la cea de-a patra ediție și se va desfășura și duminica viitoare. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram