Breaking News

image
Sursa foto: Ion.Ceban.public

Primele 5 unități din lotul de 100 de autobuze noi ISUZU achiziționate de municipalitate au fost lansate astăzi

Autobuzele au pornit astăzi pe liniile din capitală: numărul 5 (bulevardul Cuza Vodă - strada Bucovinei), numărul 19 Valea Crucii – bulevardul Moscova) și numărul 26 (strada L. Deleanu - Strada Doina), pentru a completa numărul de unități la rută, unde se atestă insuficiență acută de transport.

Conform contractului, în următoarea perioadă, urmează să fie livrate alte 28 de unități ISUZU, iar restul vor ajunge la Chișinău până la finele anului 2021.

Noile unități au trecut toate verificările din punct de vedere tehnic, conform prevederilor legale și au fost înmatriculate, astfel că sunt gata pentru punerea în circulație.

„Autobuzele corespund celor mai înalte standarde de calitate, fiind dotate inclusiv cu sistem de aer condiționat, sistem de supraveghere video în interior și la exterior, podea joasă cu platformă retractabilă, pentru a asigura călătorii confortabile pentru toți cetățenii municipiului.

Costul achiziției lotului de 100 de autobuze este de cca 12,5 milioane de euro.

Termenul de garanție pentru noile autobuze este de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța acestora”, potrivit edilului capitalei.

Primăria a achiziționat în anul curent și un lot de 58 autobuze cu parcurs, de model MAN, VOLVO și VDL, din Norvegia și Olanda, destinate suburbiilor capitalei.

28 dintre acestea au fost deja recepționate, 11 fiind distribuite pe rute în suburbii.

La sfârșitul lunii august urmează să fie livrată următoarea partidă de unități de transport. Toate unitățile sunt supuse testării tehnice, înainte de a fi repartizate pe rutele municipale.

De menționat ca până la procurarea loturilor respective, Parcul Urban de Autobuze avea în balanța sa 125 unități de transport, doar 53 dintre acestea fiind în stare satisfăcătoare, iar 15 scoase din folosință.

Acestea urmează a fi înlocuite treptat cu unitățile noi achiziționate.

Ion.Ceban.publicIon.Ceban.public
Ion.Ceban.publicIon.Ceban.public
Ion.Ceban.publicIon.Ceban.public
Ion.Ceban.publicIon.Ceban.public
Ion.Ceban.publicIon.Ceban.public

Noutăţile partenerilor

comentarii: