(video) Noi autobuze pe străzile capitalei: 5 unități din cele 100, cumpărate de Primărie, lansate pe ruta 5, 19, 26

Primele 5 autobuze din lotul de 100, procurate de Primărie, vor circula de astăzi pe străzile capitalei, pe ruta 5,19 și 26. Primarul capitalei spune că autobuzele corespund celor mai înalte standarde de calitate, fiind dotate inclusiv cu sistem de aer condiționat, sistem de supraveghere video în interior și la exterior, podea joasă cu platformă retractabilă. Celelalte unități vor ajunge până la sfârșitul anului, spune Ceban.

Foto:

„Aceasta este prima partidă de 5 autobuze din cele 100, care urmează să vină până la finele anului curent. Aceste 5 vor fi puse pe rutele 5,19 și 26, vor fi suplinite.

Noile autobuze sunt dotate cu cele necesare, capacitatea este de 107 locuri. Vom intra în viitorul foarte apropiat și cu testare pentru a avea și internet în aceste unități, sunt dotate cu sistem de aer condiţionat”, a spus Ceban.

Costul achiziției lotului de 100 de autobuze este de cca 12,5 milioane de euro. Termenul de garanție pentru noile autobuze este de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța acestora.

Primăria a achiziționat în anul curent și un lot de 58 autobuze cu parcurs, de model MAN, VOLVO și VDL, din Norvegia și Olanda, destinate suburbiilor capitalei.


Pub