Animale salvate și zeci de focare de ardere, stinse: Salvatorii moldoveni, a 5-a zi pe „câmpul de luptă” elen

106 focare au fost stinse de salvatorii moldoveni, în ultimele 24 de ore în Grecia, unde se află în misiune. Pompierii au refulat 20 mii litri de apă, reușind să oprească răspândirea arderii, iar mai mulți arbori, în care focarele de ardere mocneau cu intensitate, au fost defrișați.

Foto: colaj

Angajații IGSU folosesc echipamentul din dotare, iar pe suprafețe extinse de ardere, aceștia utilizează autospecialele de intervenție.

Mai mult, pompierii au reușit să salveze animale care au fost surprinse în zona de risc.

Potrivit informațiilor oferite de pompieri de la fața locului, odată cu începerea misiunii angajaților IGSU, salvatorii moldoveni au lichidat 420 de focare de ardere, care se extindeau pe superfața de 180 de ha.

Potrivit IGSU, pe parcursul a trei zile angajații Inspectoratului au intervenit în partea de sud și centrala a insulei Evia și ar putea fi redislocați în partea de nord. Mai mult, în competența pompierilor este și identificarea noilor focare de ardere, dar și recunoașterea noilor suprafețe expuse riscului.

O echipă de pompieri din Republica Moldova, în premieră, a plecat luni în Grecia în ajutorul salvatorilor eleni la stingerea incendiilor de proporții cu care se confruntă această țară. Șeful IGSU, general-maior Mihail Harabagiu, a menționat că este o misiunea complexă, însă efectivul IGSU este gata să lupte cu focul.


Pub