Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Fostul lider al PPCD…

VIDEO Fostul lider al PPCD Iurie Roșca are interdicție de a intra pe teritoriul României pentru următorii trei ani. Roșca: „Așa că revin acasă”

Iurie Roșca, fostul lider al Partidului Popular Creștin Democrat (PPCD), care în 2005 a votat pentru alegerea lui Vladimir Voronin în funcția de președinte al R. Moldova, are interdicție de a intra pe teritoriul României, pentru următorii trei ani.

Anunțul a fost făcut de Iurie Roșca într-un video pe pagina lui de Facebook. Acesta a precizat că a aflat despre interdicție sâmbătă, 14 august, fiind întors de la vama Albița.

„Calitatea fluidizării transportului și a călătorilor spre România la vama Albița este floare la ureche pe lângă noutatea pe care am primit-o acum câteva minute. Am interdicție de intrare în România pentru trei ani de zile, începând cu luna septembrie 2020. Motivele? Băieții nu sunt obligați să mi le raporteze, așa că revin acasă”, a spus Roșca.

În perioada 1994-2005, Iurie Roșca a fost deputat în Parlamentul R. Moldova de legislaturile XIII-XV, membru al Biroului Permanent al Parlamentului, președinte al Fracțiunii EPCD, ulterior PPCD.

În perioada 1998-2001, Roșca a deținut funcția de vicepreședinte al Parlamentului R. Moldova, iar pe 6 martie 2005 a fost ales deputat în Parlament pe lista PPCD.

În luna aprilie a anului 2005, deputații PPCD în frunte cu Iurie Roșca au votat pentru alegerea lui Vladimir Voronin în funcția de președinte al R. Moldova.