Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Salvatorii moldoveni continuă misiunea…

FOTO Salvatorii moldoveni continuă misiunea de lichidare a focarelor de ardere din statul elen: pe parcursul ultimelor 24 de ore au intervenit pentru a stinge 106 focare

Foto: IGSU

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) continuă misiunea de lichidare a focarelor de ardere care au cuprins suprafețe extinse în statul elen. Pe parcursul ultimelor 24 de ore, salvatorii moldoveni au intervenit pentru a stinge 106 focare.

Pompierii au refulat 20 000 litri de apă, reușind să oprească răspândirea arderii, susțin reprezentanții IGSU.

„Tot de competența acestora a fost defrișarea mai multor arbori în care focarele de ardere mocneau cu intensitate. Angajații IGSU folosesc echipamentul din dotare, iar pe suprafețe extinse de ardere, aceștia utilizează autospecialele de intervenție”, a spus ofițera de presă a IGSU, Liliana Pușcașu, într-o postare pe Facebook.

Totodată, pompierii au reușit să salveze animale care au fost surprinse în zona de risc.

Conform informațiilor publicate de reprezentanții Inspectoratului, odată cu începerea misiunii angajaților IGSU, salvatorii moldoveni au lichidat 420 de focare de ardere, care se extindeau pe superfața de 180 de ha. Misiunea pompierilor continuă.

Luni, 9 august, 25 de pompieri moldoveni au pornit din R. Moldova spre Grecia pentru a acorda suport salvatorilor eleni în lupta cu incendiile devastatoare care în ultimele săptămâni s-au răspândit cu repeziciune în mai multe regiuni din țară.

Citiți și: FOTO/ Pompierii moldoveni, în drum spre Grecia pentru a lupta cu flăcările: „Oamenii ne fac cu mâna. Înțelegem că nu va fi ușor”

O serie de incendii a lovit Grecia în ultima perioadă. Țara se confruntă cu cea mai severă caniculă din ultimii 30 de ani, în care temperaturile au crescut până la 45 de grade Celsius.