10:00:55 16.04.2024
Stiri

IMPORTANT! Guvernul de la București a MODIFICAT Legea cetățeniei române: Toate actele emise de autoritățile R. Moldova trebuie APOSTILATE

Actualitate 14.08.2021 09:01 Vizualizări4119 Autor: Ziarul National
IMPORTANT! Guvernul de la București a MODIFICAT Legea cetățeniei române: Toate actele emise de autoritățile R. Moldova trebuie APOSTILATE


Legii cetățeniei române nr.21/1991 a fost modificată printr-o Ordonanță de Urgență a Guvernului României, care a fost publicată în Monitorul Oficial al României pe 27 iulie curent.

Ambasada României în Republica Moldova informează că în noua ordonanță se prevede în mod expres cerinţa apostilării sau a supralegalizării actelor oficiale depuse de solicitanții de cetățenie în cadrul procedurilor de acordare/ redobândire/ dobândire a cetățeniei române.

Astfel, pe toate documentele emise de autoritățile Republicii Moldova depuse în cadrul procedurilor administrative de acordare/ redobândire/ dobândire a cetățeniei române este necesar să fie aplicată apostila prevăzută de Convenția de la Haga din 1961 cu privire la suprimarea cerinței supralegalizării actelor oficiale străine.

Aceeași sursă precizează că documentele necesare a fi prezentate în cadrul procedurii de depunere a jurământului de credință față de România nu trebuie să fie apostilate.

În materie de stare civilă, documente de călătorie, acte notariale, precum și pentru alte servicii consulare vor fi aplicate în continuare prevederile legislației speciale, în sensul că nu se va solicita apostilarea/supralegalizarea documentelor emise de autoritățile statelor cu care România a încheiat tratate, convenții sau acorduri de asistență juridică, în materie civilă sau de drept al familiei, care prevăd scutirea de supralegalizare, inclusiv cele emise de autoritățile Republicii Moldova.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md