(foto/video) Anunţ la Pebble Beach: Extremul Bugatti Bolide va fi produs în număr limitat

Când Bugatti și-a prezentat conceptul tehnologic Bolide în toamna anului 2020, a fost inițial un vehicul experimental ce putea fi condus – un adevărat one-off. Dar acum, marca franceză de lux a anunțat în cadrul evenimentului The Quail, A Motorsports Gathering din California că hipercarul extrem de circuit va fi produs într-o serie mică, limitată!

Bugatti spune că a decis să-l producă într-un număr limitat după “agitaţia” creată anul trecut, odată cu prezentarea conceptului. Un număr semnificativ de entuziaşti şi colecţionari au rugat compania să dezvolte vehiculul experimental într-unul de producţie.

În cazul vehiculului experimental Bolide, puterea sa de 1.850 CP este atinsă printre altele datorită combustibilului de curse cu cifră octanică 110, în timp ce pentru vehiculul de producție Bugatti a decis să limiteze puterea prin folosirea de benzină 98 RON, care este disponibilă la nivel mondial, astfel încât proprietarii să poată folosi maşinile în întreaga lume fără probleme.

Astfel spus, puterea maşinii va fi de maxim 1.600 de cai, iar cuplul maxim de 1.600 Nm va fi disponibil de la 2.250 rpm. Greutatea sa de doar 1.450 kg contribuie la un raport greutate/putere de 0.9 kg per cal putere.

Vezi şi: (video) Prima apariţie publică a modelului Bugatti Bolide pe străzile din Milano a impresionat publicul

Inginerii mărcii au reglat vehiculul pentru turații mai mari pe minut pentru a fi utilizat pe pista de curse, alături de sistemul de admisie și evacuare pentru a obține o reacție și mai rapidă, mai spontană și extremă. Sistemul de răcire pentru turbocompresoare, motor, transmisie și diferențial sunt, de asemenea, modificate pentru o dezvoltare optimă a puterii.

Datorită economiei maxime de greutate, clienții vor putea experimenta întreaga putere și cuplul motorului – și le va plăcea:

“Suntem mândri că am reușit să menținem vehiculul de producție atât de aproape de conceptul său, atât din punct de vedere vizual, cât și din punct de vedere tehnic, îmbunătățind în același timp designul, calitatea și siguranța vehiculului”, a explicat Stephan Winkelmann.

Numeroasele conducte de aer și partea frontală delicată amintesc mai mult de mașinile de Formula 1 sofisticate aerodinamic decât de o mașină hipersport și domină aspectul acesteia. 

Bolide stă foarte aproape de sol, cu o priză de admisie a aerului pe acoperiș și o poziție a scaunului ultra-sportivă. În combinație cu difuzorul spate izbitor, aripa spate dominantă are ca rezultat o forță de apăsare ridicată și, prin urmare, o tracțiune optimă. 

Ca și în cazul altor vehicule Bugatti, echipa de design a optat pentru o culoare divizată a caroseriei, deși proporția părților vizibile din carbon este mai mare decât la alte modele.

Vezi şi: (video) Aplicată pentru prima dată pe Bugatti Bolide, Dimple Airscoop este o invenţie revoluţionară în industria auto

Designerii și inginerii Bugatti perfecționează în prezent aerodinamica și manevrabilitatea, dezvoltând noul Bolide în conformitate cu standardele internaționale de siguranță FIA. Pentru a garanta siguranța maximă și confortul suficient în timpul experienței de conducere pure, s-au dezvoltat o serie de componente noi. 

Caracteristicile de siguranță includ compatibilitatea sistemului HANS, un sistem automat de stingere a incendiilor, realimentarea sub presiune, roţi cu prindere centrală și un sistem de centuri de siguranță cu prinderi în șase puncte.

Noua mașină hiper sportivă va fi dusă la maturitate de producție în următorii trei ani, startul livrărilor fiind programată abia pentru 2024. Vor fi făcute doar 40 de maşini, fiecare având un preţ net de 4.000.000 de euro fără taxe. Clienţilor li se vor mai oferi câteva bonusuri, inclusiv nişte sesiuni exclusive pe circuitele internaţionale.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/