Iurie Roșca a primit interdicție de a mai intra în România în următorii trei ani. Care sunt motivele care i se impută acestuia

Mădălin Necșuțu
14/08/2021
Iurie Roșca (dreapta), împreună cu ideologul Kremlinului, Alexandr Dughin

Șeful de facto al Sputnik Moldova și fostul lider al Partidului Popular Creștin Democrat (PPCD), Iurie Roșca, a primit, sâmbătă, o interdicție de a mai intra în România pentru următorii trei ani.

„Fraților, calitatea fluidizării transportului și a călătorilor spre România la vama Albița este floare la ureche pe lângă noutatea pe care am primit-o acum câteva minute. Am interdicție de a intrare în Românie pentru trei ani de zile, începând cu septembrie 2020. Motivele, băieții nu sunt obligați să mie le raporteze, așa că, revin acasă, doamne ajută”, a spus Roșca într-o postare video pe Facebook.

Cu toate acestea, pe documentul prezentat pe rețelele de socializare se arată că motivul interdicției ar fi faptul că Iurie Roșca „nu deține documentația necesară pentru a justifica scopul și condițiile de ședere”. Vizibil iritat, Iurie Roșca a criticat mizeria de la toaleta de la granița România – Republica Moldova.

În ultimii ani, Iurie Roșca s-a ocupat intens de ventilarea propagandei pro-rusești în România, fie fizic în România în cadrul uneor conferințe și lansări de cărți, fie prin intermediul Sputnik Moldova, post de radio și website de știri care atacă constant România și Occidentul cu temele specifice propagandei rusești anti-occidentale.

Iurie Roșca este fostul lider al Partidului Popular Creștin Democrat (PPCD) declarat pro-român, dar care a ajuns să se alieze politic cu comuniștii lui Vladimir Voronin în anii 2005, fapt ce l-a devoalat ca pe un personaj servil intereselor Moscovei. Neoficial, Iurie Roșca coordonează activitatea de propagandă a Sputnik Moldova, unul dintre vârfurile de lance a propagandei rusești în Republica Moldova, cu extensie și în România.

Mădălin Necșuțu
14/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii