/VIDEO/ Safeu, masă de lucru și frigider. Cum arată birourile deputaților și ce cred despre noile spații de lucru

14 august 2021, ora 20:26

Se fac trei săptămâni de când deputații noului Parlament și-au început activitatea. Odată cu aceasta, aleșilor poporului le-au fost împărțite și cheile de la birouri. TV8 a mers să vadă cum arată locurile de muncă ale deputaților și ce cred ei despre spațiile unde își vor desfășura activitatea. Ce au răspuns, vedeți în cele ce urmează.

Sergiu Lazarencu, deputat din cadrul fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate, este la primul său mandat de paralmentar. Acesta susține că este mulțumit de biroul său, în care însă nu a reușit să petreacă mult timp, întrucât pe lângă funcția de ales al poporului acesta a fost până nu demult și consilier local în comuna Stăuceni.

„ Safeu și frigider. – Umplut cu produse? – În frigider nu e nimic. – Și dulapul. – Ați adus lucruri de acasă? – Nu am reușit, deocamdată. Am împărțit două funcții. Ieri eram și viceprimar, trebuia să închei două proiecte. Ieri am venit de la Stăuceni și colegii mi-au dat un tablou cu cele mai importante momente pe care le-am avut din funcția de viceprimar”.

Un asemenea birou are și colegul său de fracțiune Radu Marian. Totuși în legislatura trecută, deputatul și-a desfășurat activitatea în altă încăpere.

„- Secretariatul mi l-a schimbat”.

Întrebat dacă planifică să facă vreo modificare în birou…

„- Reparație nu planificați?”

Și Denis Ulanov, deputatul fracțiunii ȘOR, care este la al doilea mandat, s-a ales cu alt birou.

„ – Biroul era exact la fel. Dacă deputatul vrea ceva să schimbe, o face din contul propriu al său. – Ați schimbat ceva? – Nu. Voi aduce doar flori vii, e suficient. O masă obișnuită, calculatorul e la profilaxie. Dulap, frigider, safeu. – Safeul îl utilizați? – Nu. Poliție, voi aduce cărți legate de lucru ”

Din biroul lui Ulanov nu lipsește însă drapelul partidului.

„ – Vă dă putere acest drapel? – Puteri îmi dă corectitudinea mea din toate punctele de vedere legate de meseria mea ”

Între timp, deputatul PAS, Dan Perciun, care este și președintele comisiei parlamentare Protecție socială, s-a ales cu un birou mai spațios.

„- Birourile sunt mai mare la șefii de comisii…Mie îmi pare că e ok…”

Deputatul afirmă că petrece foarte mult timp în acest birou.

Prima ședință a actualului Parlament, constituit în urma scrutinului anticipat din 11 iulie, a avut loc pe data de 26 iulie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram