(video) Pompierii moldoveni fac schimb de ture cu cei români, pentru a nu opri lupta cu incendiile, în Grecia: 260 de focare stinse, în două zile

Peste 260 de incendii, care s-au extins pe o suprafață de 128 hectare, au fost stinse de pompierii moldoveni detaşaţi în Grecia. În ultimele 24 de ore, salvatorii din ţara noastră au intervenit pentru stingerea focarelor ascunse, dar și defrișarea arborilor supuși arderii.

Foto:

Potrivit IGSU, pe parcursul a trei zile angajații Inspectoratului au intervenit în partea de sud și centrala a insulei Evia și ar putea fi redislocați în partea de nord. Mai mult, în competența pompierilor este și identificarea noilor focare de ardere, dar și recunoașterea noilor suprafețe expuse riscului.

Echipele pompierilor moldoveni lucrează în comun cu salvatorii români și formează sectoare de luptă pentru lichidarea consecințelor devastatoare. În procesul de stingere și recunoaștere, angajații IGSU au salvat mai multe animale, care au rămas fără adăpost după ce incendiile au mistuit suprafețe extinse de păduri.

Șeful IGSU, Mihail Harabagiu, a menționat că intervenția salvatorilor este una de importanță majoră, iar sprijinul acordat este unul prioritar.

Pe 12 august echipele de intervenție care au venit în ajutorul Greciei, printre care și cea din Republica Moldova, au fost apreciate de autoritățile elene pentru dedicație și intervenție reușită în lichidarea situațiilor de risc.



Pub