image
Sursa foto: Profimedia

OFICIAL | Romelu Lukaku a semnat cu Chelsea! Suma uriașă plătită de londonezi

Atacantul belgian Romelu Lukaku (Inter Milano) a semnat cu Chelsea, pentru a doua oară, un contract pe o perioadă de cinci ani, a anunţat joi seara clubul londonez, scrie Reuters.

''Unul dintre cei mai prolifici atacanţi din fotbalul european, Romelu Lukaku, s-a întors la clubul pe care l-a susţinut când era tânăr şi unde are lucruri de terminat începute între 2011 şi 2014'', precizează Chelsea.

La începutul acestei luni, Inter Milano a respins o ofertă de 85 de milioane de lire sterline a lui Chelsea pentru Lukaku.

Lukaku, 28 de ani, a devenit prioritatea lui Chelsea pentru postul de atacant central, după ce Borussia Dortmund a exclus să-l vândă în această vară pe Erling Braut Haaland, care era în vizorul londonezilor.

Belgianul, fost jucător al lui Chelsea, a fost decisiv în sezonul trecut pentru câştigarea primului campionat al Italiei de către Inter din anul 2010.

Lukaku a jucat 15 meciuri în trei sezoane la Chelsea, între 2011 şi 2014, dar a fost vândut lui Everton după ce a impresionat în stagiunea în care a fost împrumutat la această echipă. El a fost aproape să revină pe Stamford Bridge în 2017, dar a preferat să se transfere la Manchester United pentru 75 de milioane de lire sterline.

Lukaku a marcat 42 de goluri în 96 de meciuri pentru United, însă în 2019 a semnat un contract pe cinci ani cu Inter. Belgianul este cel mai scump jucător din istoria milanezilor, care au plătit pentru el 80 de milioane de euro.

Potrivit BBC, Chelsea i-a achitat acum lui Inter Milano suma de 97,5 milioane lire sterline.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: