Grigore Novac acuză PAS că „a trucat raportul de constituire a comisiei speciale” pentru selectarea candidaților la funcția de avocat al poporului

Președintele Comisiei pentru drepturile omului și relații interetnice, socialistul Grigore Novac acuză majoritatea parlamentară că „truchează procesul de constituire a Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului”.

Foto:

Deputatul socialist a declarat că informația prezentată în raportul comisiei de specialitate cu privire la delegarea membrilor Comisiei pentru drepturile omului și relații interetnice este falsă. Asta pentru că „în calitatea sa de președinte al comisiei nu a convocat nicio ședință, unde să se decidă numirea membrilor în Comisia specială pentru selectarea candidaților la funcția de ombudsman”. Potrivit lui Novac, ședința a fost convocată ilegal de membrii PAS, iar el a fost anunțat cu un sfert de oră înainte de aceasta.

„Este nu doar o lipsă de bun simț, dar este și o încălcare gravă a Regulamentului Parlamentului. Dacă ne ghidăm de lege, să ne ghidăm de lege. Dacă legea nu este scrisă pentru voi cei din PAS și, domnul președinte Grosu, cred că vă cunoașteți mai bine cu cei din PAS, sugerați-le să respecte acest Regulament, care stă la baza activității noastre în Parlament.

Noi nu ne opunem acestui proiect, dar de ce se face pe din dos, pe sub masă, ca hoții. De ce se fac aceste lucruri? Pentru mine este o enigmă. Dacă pretindeți că trebuie să construim ceva sănătos în societate, haideți să începem de aici din Parlament. Documentul care a fost adus la ședința și a fost adus la cunoștința dumneavoastră a fost unul trucat”, a declarat președintele Comisiei pentru drepturile omului și relații interetnice.

Parlamentul a aprobat Hotărârea privind constituirea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului. Comisia va fi constituită din membrii Comisiei drepturile omului și relații interetnice Grigore Novac, Ana Racu, Natalia Davidovici, Liliana Grosu, Angela Munteanu-Pojoga, Victor Spînu, Nicolai Rusol și ai Comisiei juridice, numiri și imunități Olesea Stamate, Veronica Roșca, Vasile Bolea, Igor Chiriac, Artemie Cătănoi, Vasile Grădinaru, Sergiu Litvinenco, Igor Talmazan, Ala Dolință, Alexandr Suhodolski, Denis Ulanov.

Comisia specială va adopta Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului public pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului, care va fi publicat pe pagina web oficială a Parlamentului.


Pub