Moldova intră în noi restricții, din cauza Covid: Acces limitat în cafenele, cinematografe și la piscine, nunți și cumătrii. Iată ce mai prevede decizia CNESP

Începând de luni, 16 august, intră în vigoare prevederile Hotărârii CNESP, aprobate astăzi. Acestea conțin și restricții privind accesul în instituțiile de alimentație publică în spații închise, teatre, muzee, cinematografe, biblioteci, zone de agreement, accesul la festivități, evenimente în masă, precum și în centrele sportive și bazinele sportive.

Foto: poza simbol

Astfel, hotărârea CNESP prevede că accesul în instituțiile de alimentație publică în spații închise, teatre, muzee, cinematografe, biblioteci, zone de agreement, precum și accesul la festivități (nunți, cumătrii, zile de naștere, etc.), evenimente în masă (festivaluri, târguri, etc.,), și în centrele sportive și bazinele sportive se va efectua cu participarea vizitatorilor/spectatorilor în limita a 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 250 persoane într-un spațiu închis, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară.

De asemenea, se permite organizarea evenimentelor publice în spații deschise, cu condiția purtării măștilor de protecție, în cazul în care distanța fizică de mai mult de 1 metru nu poate fi asigurată.

Membrii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică s-au întrunit astăzi în ședință, în contextul creșterii numărului de infectări cu Covid-19.

Noile decizii CNESP prevăd și accesul restricționat în incinta aeroportului și perioada mai mică de realizare a testului antigen, la intrarea în țară.

Prevederile Hotărârii CNESP aprobate astăzi vor intra în vigoare din 16 august curent.


Pub