17:55:59 19.04.2024
Stiri

DOC // Directorul general de la „Termoelectrica”, care a lucrat toată viața la stat, deține un IMPERIU IMOBILIAR de invidiat. Acesta e acuzat că ar fi perceput comisioane ilegale de antreprenori. Cum RĂSPUNDE Eni la aceste învinuiri​

Actualitate 13.08.2021 12:11 Vizualizări4588 Autor: Ziarul National
DOC // Directorul general de la „Termoelectrica”, care a lucrat toată viața la stat, deține un IMPERIU IMOBILIAR de invidiat. Acesta e acuzat că ar fi perceput comisioane ilegale de antreprenori. Cum RĂSPUNDE Eni la aceste învinuiri​ vipmagazin.md


Directorul general al S.A „Termoelectrica”, Veaceslav Eni, ar fi unul dintre cei mai bogați funcționari din R. Moldova. Acesta a lucrat toată viața la stat, dar este proprietarul a sute de metri pătrați de încăperi comerciale, terenuri, dar și locuințe de milioane, scrie portalul punctul.md.

Funcționarul este acuzat că ar fi obținut „imperiul său imobiliar”, după ce ar fi colectat „forțat” de la antreprenori „comisioane” ilegale. Eni respinge aceste acuzații, menționând că aceste informații fac parte dintr-o amplă campanie de denigrare a numelui său. Mai mult, directorul de la „Termoelectrica” intenționează să-i acționeze în judecată pe cei care promovează informații denigratoare la adresa sa.

Puntul.md a prezentat mai multe extrase cu imobilele deținute de Veaceslav Eni și membrii familiei acestuia. Funcționarul ar deține proprietăți și în România, dar care ar fi scrise pe numele unor persoane terțe.
















Compania „Utilprim” SRL, cu sediu în mun. Chișinău, sec. Râșcani, str. Hîncu Iacob, 8/1, fondată de Ina Eni, soția șefului de la „Termoelectrica”, deține mai multe spații cu diverse destinații. Și fiica directorului de la „Termoelectrica”, Andeeea Eni, ar fi proprietara mai multor imobile de milioane, deși are o vârstă destul de fragedă.















De asemenea, persoane din anturajul directorului de la „Termoelectrica” susțin că Veaceslav Eni ar avea obișnuința de a se lăuda și cu o vilă de toată frumusețea, care este situată într-un loc pitoresc din Molovata, raionul Dubăsari, dar și cu o pensiune luxoasă din Vatra Dornei, România, înregistrată pe rudele lui, care locuiesc în țara vecină.

Sursa citată mai scrie că Veaceslav Eni și-ar fi obținut averea, după ce ar fi colectat comisioane mari de la unii antrepenori. Portalul mai scrie că, în curând, va reveni cu materiale video, dar și cu alte probe privind modul în care și-ar fi obținut averea Veaceslav Eni.

Directorul general al „Termoelectrica”, Veaceslav Eni, a respins acuzațiile și a explicat că dânsul a devenit ținta unei campanii de denigrare.

„La data de 12 august 2021, pe pagina www.punctul.md a fost publicat un articol de presă cu conținut fals și defăimător, autorul încercând astfel să mă discrediteze pe mine și să-mi lezeze onoarea și reputația mea și a instituției pe care o conduc”, a declarat Veaceslav Eni, prin intermediul serviciului de presă al „Termoelectrica”, transmite Bani.md.

Funcționarul recunoaște că deține mai multe bunuri imobile, însă spune că acestea ar fi fost dobândite în mod legal, din surse primite în mod oficial, până la angajarea în cadrul „Termoelectrica”. „Acestea au fost declarate la organele competente, care nu au stabilit careva abateri de la norma legală”, a afirmat Eni.

Acesta a ținut să sublinieze că nu deține, nici prin intermediul unor persoane terțe, bunuri imobile peste hotarele R. Moldova, așa cum se menționează în materialul publicat de punctul.md.

Eni mai declară că își rezervă „dreptul de a apela la organele abilitate de drept în scopul apărării drepturilor mele civile și anume dreptul la respectarea onoarei și demnității umane și vieții private, garantate de Constituția R. Moldova și Convenția Europeană a Drepturilor Omului”.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md