15:46:10 18.04.2024
Stiri

Ultima tentativă a procurorului GENERAL de a scăpa de DEMISIE? Alexandr Stoianoglo vrea convocarea de URGENȚĂ a Adunării Generale a Procurorilor, pentru numiri noi în CSP

Actualitate 13.08.2021 19:29 Vizualizări10244 Autor: Ziarul National
Ultima tentativă a procurorului GENERAL de a scăpa de DEMISIE? Alexandr Stoianoglo vrea convocarea de URGENȚĂ a Adunării Generale a Procurorilor, pentru numiri noi în CSP


Procuratura Generală ar fi în alertă, după ce Parlamentul a aprobat astăzi, în prima lectură, proiectul de lege care ar permite demiterea procurorului general. Pentru a contracara această tentativă de demitere a lui Alexandr Stoianoglo, Consiliul Superior al procurorilor (CSP) vrea să convoace Adunarea Generală a Procurorilor, informează Deschide.md, cu referire la surse demne de încredere.

Potrivit documentului aprobat astăzi de către președintele CSP, Angela Motuzoc, la următoarea ședință, programată pentru 17 august curent, pe ordinea de zi figurează un punct privind convocarea Adunării Generale a Procurorilor.

Citește și: Proiectul care prevede EVALUAREA și eventuala DEMITERE a procurorului general, VOTAT în primă lectură: Socialiștii s-au opus, iar cei de la Partidul „ȘOR” s-au abținut

Surse din cadrul PG au comunicat pentru Deschide.md că Alexandr Stoianoglo ar fi dispus ca de urgență să fie convocată Adunarea Generală a Procurorilor. Reuniunea procurorilor ar urma să aibă loc în luna septembrie, pentru a fi luată decizia de a fi schimbați cinci membri ai CSP și înlocuiți cu procurori loiali lui Stoianoglo, scrie sursa citată.

Aceleași surse susțin că Stoianoglo ar încerca astfel să obstrucționeze eventuala sa demisie din funcție sau eliberarea acordului pentru investigare sub aspect penal a acestuia.

Alexandr Stoianoglo nu a răspuns la apeluri pentru a oferi un comentariu, menționează portalul.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a renunțat la concediu ieri și intenționează să conteste la Curtea Constituțională proiectul de amendamente la Legea cu privire la Procuratură, care va permite Parlamentului să demită procurorul general.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md