8 296 de doze de vaccin au fost administrate în ultimele 24 de ore în Moldova

vaccinare
Foto: Ministerul Sănătății

Conform Ministerului Sănătății, 8 296 de doze de vaccin au fost administrate în ultimele 24 de ore în Moldova.

Dintre acestea, 5 124 de persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID, iar 3 172 de persoane și-au administrat cea de-a doua doză de ser. Până în prezent, în Republica Moldova au fost administrate 1 136 921 de doze de vaccin.

Astăzi, în Moldova, au fost înregistrate 283 de cazuri noi de COVID și trei decese, acesta fiind anti recordul din această vară.

Amintim că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a informat recent despre faptul că circa 99 % dintre persoanele internate în terapie intensivă, cu forme grave de COVID-19, nu sunt vaccinate, iar numărul de decese a crescut cu 145,5 % în ultima săptămână.

Mai mult, numărul cazurilor noi de COVID-19 s-a majorat cu 16,9 %, iar rata de contagiozitate a ajuns la 1,12 %. Unele raioane au intrat în Cod roșu de alertă epidemiologică, precum: Cahul, Vulcănești, Soroca, regiunea transnistreană.

Vaccinarea anti-COVID-19 este gratuită și poate fi făcută la spitalele unde sunteți înregistrați, la centrele de vaccinare, dar și în punctele mobile de vaccinare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente