(video) Premieră la Monterey Car Week: Noul Acura NSX Type S

Făcându-și debutul global astăzi în timpul celebrului Monterey Car Week, în cadrul căruia se desfăşoară şi Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach, noul Acura NSX Type S este expresia finală a angajamentului mărcii față de filizofia Precision Crafted Performance.

Modelul pune capăt generaţiei secunde a modelului NSX şi fiecare maşină asamlată manual la Performance Manufacturing Center din Ohio, pentru gama anului 2022, va fi un NSX Type S.

Caracteristici cheie:

  • Producția modelului va fi limitată la doar 350 de unități la nivel internaţional, 300 fiind dedicate pentru piața din SUA!
  • Modelul dispune de aceeaşi unitate de propulsie formată dintr-un V6 twin-turbo şi sistem de propulsie hibrid cu trei motoare electrice, doar că puterea a fost mărită până la 609 CP (+27), iar cuplul până la 667 Nm (+22).
  • Cu un DCT cu nouă trepte recalibrat pentru a le schimba mai rapid cu 50% (şi cu un nou mod de funcţionare Rapid Downshift) şi tracţiune integrală poate face 0-97 km/h în mai puţin de 3.0 secunde. Viteza maximă se ridică la 307 km/h.
  • Cu noile performanţe se menţionează că poate parcurge un tur pe circuitul Suzuka cu două secunde mai repede decât un NSX standard din gama anului 2021.
  • Upgrade-urile grupului motopropulsor includ turbocompresoare preluate de la modelul de curse NSX GT3 Evo, noi injectoare cu debit mărit (+25%), noi intercoolere (care asigură o răcire mai bună cu 15%), o creștere cu 6% a presiunii supraalimentării, o capacitate a bateriei cu 20% mai mare (1.3 kWh) și o putere a bateriei 10% mai mare (63 kW).
  • Revoluționarul sistem de vectorizare a cuplului Sport Hybrid SH-AWD a fost modificat pentru a maximiza performanța.
  • Noile jante din aliaj forjat au mărit ecartamentul frontal al maşinii cu 10.16 mm, iar cel posterior cu 20.32 mm. Stau aceste jante în noi anvelope Pirelli P-Zero dezvoltate special pentru acest model, utilizând tehnologie avansată de modelare şi o denumire H0 pe peretele lateral (în mărimi de 245/35ZR19 şi 305/30ZR20).
  • Automobilul a beneficiat de un bodykit reproiectat cu inserţii din fibră de carbon, cu noi bare de protecţie şi noi elemente aerodinamice care sporesc inclusiv capacitatea de răcire a motorului. Difuzorul posterior este inspirat din cel folosit pe modelul de curse NSX GT3.
  • Standard se oferă cu un acoperiş din fibră de carbon, care micşorează centrul de greutate a maşinii şi îi măreşte manevrabilitatea.
  • Opţional este disponibil un Lightweight Package, care include: frâne Brembo carbo-ceramice cu etriere în una din patru culori, un capac din carbon pentru motor, ornamente din carbon pentru interior şi alte detalii care reduc greutatea maşinii cu aproximativ 26.2 kg.
  • Noua vopsea metalizată mată Gotham Gray face maşina să arate mai agresivă şi va putea fi aplicată pe doar 70 din cele 350 de maşini. În total paleta este compusă din 10 nuanţe ce vor fi aplicate în cinci straturi.
  • La interior are un tavan acoperit cu Alcantara, un logo Type S brodat pe torpedou, logouri NSX în relief pe tetiere și cusături contrastante.

În SUA, preţul de start fără taxe este de 169.500 de dolari şi de 182.500 de dolari pentru maşina cu Lightweight Package. Comenzile sunt procesate de astăzi!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/