Remanierile guvernamentale continuă // Alți secretari de stat și directori de agenții publice au fost demiși

Cornelia Cozonac
13/08/2021
Foto: Guvern via Facebook

Guvernul condus de Natalia Gavriliță continuă remanierile guvernamentale. Mai mulți secretari de stat au fost eliberați din funcție joi, fiind totodată aprobate și demisiile unor șefi de instituții publice. Guvernul i-a numit  pe Vadim Gumene și Adriana Cazacu-Țigaie în calitate de secretari de stat la Ministerul Economiei și la Ministerul Culturii și Cercetării. 

Astfel. în ședința de joi a Executivului au fost eliberați din funcție șeful Inspectoratului General al Poliției Sergiu Paiu și Octavian Rău - din funcția de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologii ale Informației. Au fost destituiți secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Igor Curov, la fel și Rostislav Rotari, secretar general la Ministerul Apărării, Alexandru Oprea, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, Valentina Țapeș, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Vasile Cușca, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Ultimul va continua să activeze la Minister în funcție de șef al Direcției politici de protecție a persoanelor cu dizabilități.

Guvernul Gavrilița l-a repus în funcția de director al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale pe Eremei Priseajniuc, executând astfel Hotărârea instanței de judecată din 8 iulie curent prin care a fost anulată eliberarea acestuia din funcția de director general de către Guvernul condus de Ion Chicu. Eremei Priseajniuc și-a anunțat după asta demisia și cabinetul de Miniștri a fost nevoită să aprobe această demisie și să numească un alt director intermar. În funcția de director general adjunct al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a fost numită Lina Gudima. 

Cornelia Cozonac
13/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii