/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Votat în prima lectură. Directorul CNA ar putea fi numit cu votul majorității deputaților

missing
13 august 2021, ora 17:07

Deputații au votat în prima lectură proiectul de lege pentru modificarea legii cu privire la Centrul Național Anticorupție (CNA). Prezentul proiect de lege propune ca directorul CNA să fie numit în funcție de Parlament cu votul majorității deputaților, la propunerea a cel puțin 20 de aleși ai poporului, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice, numiri și imunități, pentru un mandat de cinci ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat.

Totodată, Comisia juridică, numiri și imunități va verifica corespunderea candidaților propuși la cerințele stabilite și va prezenta Parlamentului avize privind întrunirea condițiilor legale de numire în funcție. Inițiativa legislativă, elaborată de un grup de deputați din Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, prevede modificarea modalității de desemnare și numire a directorului CNA.

Autorii proiectului menționează că aprobarea prezentului proiect de lege va permite implicarea plenară a CNA în realizarea strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia și exercitarea atribuțiilor în domeniul combaterii corupției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram