Principală  —  IMPORTANTE   —   Trei secretari de stat și…

Trei secretari de stat și un secretar general, eliberați din funcții. Alți trei secretari de stat – numiți

Trei secretari de stat și un secretar general au fost eliberați din funcții. Alți trei secretari de stat au fost numiți de Guvern.

Secretarii de stat ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Vasile Cușca și Igor Curov au fost eliberați din funcții.

De la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a fost eliberată din funcție secretara de stat Valentina Țapeș. Ultima zi de lucru al secretarei va fi 16 august.

De la Ministerului Apărării a fost eliberat secretarul general Rostislav Rotari. Rotari va lucra în cadrul ministerului până pe 20 august.

Membrii Cabinetului de miniștri au votat numirea lui Vadim Gumene în funcția de secretar de stat al Ministerului Economiei. La Ministerului Afacerilor Interne a fost numit secretar de stat Alexandru Oprea, iar la Ministerul Educației și Cercetării a fost numită secretară de stat Adriana Cazacu-Țigaie.

Tot în cadrul ședinței Guvernului de joi, 12 august, directoarea Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Silvia Cibotari a fost eliberată din funcție. Fostul conducător al agenției Eremei Priseajniuc a fost restabilit și ulterior eliberat. Șefa secției Farmacovigilență și Studii Clinice a AMDM, Lina Gudima va asigura interimatul funcției de director.

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Sergiu Paiu a fost eliberat din funcție.

Octavian Rău va fi eliberat din funcția de director al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), începând cu 26 august, în baza cererii de demisie.