Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Autoritățile din Sănătate au…

DOC Autoritățile din Sănătate au publicat fișa epidemiologică care trebuie completată la intrarea în R. Moldova

Sursa foto: Serviciul Vamal al R.Moldova

Pentru a asigura fluidizarea fluxului  de pasageri și călători în punctele de trecere a frontierei, în contextul controlului pandemiei de COVID-19,  Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică a reactualizat fișa epidemiologică care trebuie prezentată la punctul vamal, pe sensul de intrare în Republica Moldova. 

Potrivit Poliției de Frontieră, la intrarea în R. Moldova cetățenii moldoveni/cetățenii străini completează, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi semnează declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile declarate. În cazul minorilor până la 14 ani, fişa epidemiologică şi declaraţia pe propria răspundere sunt completate şi semnate de reprezentantul legal sau însoţitor. 

Cetățenii sunt îndemnați să salveze documentul fișei epidemiologice de pe pagina Ministerului Sănătății (www.msmps.gov.md), Ministerului de Externe și Integrării Europene (www. maeie.gov.md) sau de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră (www.border.gov.md) și să îl completeze din timp.

Noul model al fișei epidemiologice: