Kozak, despre soluționarea problemei transnistrene: „Este problema voastră internă, înțelegeți-vă! Noi vă putem oferi doar asistență”

Dmitrii Kozak, referitor la cum ar vedea Rusia soluționarea problemei transnistrene, a răspuns: „nicicum”. Oficialul rus a precizat că problema transnistreană este o chestiune internă a Moldovei, în care Federația Rusă nu se poate implica decât prin oferirea unei asistențe.

Foto: politics.md

Întrebat dacă Rusia se va implica în rezolvarea acestui conflict, Kozak a răspuns că „Republica Moldova și regiunea din stânga Nistrului trebui să se înțeleagă cumva de sine stătător”.

„Rusia este de acord să acorde ajutor ca voi să vă înțelegi, nimic mai mult. Așa cum a fost și până acum, noi nu suntem gata să înaintăm anumite condiții proprii în această situație, aceasta nu este treaba noastră, este problema voastră internă: înțelegeți-vă”, a declarat oficialul Rus.

În cadrul întâlnirii oficiale a fost pusă în discuție și lichidarea armamentului din regiunea din stânga Nistrului, despre care oficialul de la Moscova spune că este cointeresat să o soluționeze. Armele ne fiind posibile de transportat de pe teritoriul Moldovei din motiv că „depășesc termenii ce ar permite acest lucru”.

Președinta țării, Maia Sandu a spus, în urma întrevederii că „a apreciat deschiderea părții ruse față de intensificarea contactelor bilaterale, fapt care poate contribui la consolidarea dialogului dintre țările noastre”.

Șeful-adjunct al administrației președinției Federației Ruse, Dmitrii Kozak, a discutat, ieri, cu reprezentanții puterii de la Chișinău, despre temele prioritare ale agendei bilaterale moldo-ruse.


Pub