Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Mesajul Primarului General, Ion Ceban, cu prilejul Zilei Internaționale a Tineretului

   1474

Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Tineretului!

Este o ocazie importantă de a evidenția și a atrage atenția împreună asupra rolului populației tinere într-o societate.

Obținerea unei educații de calitate și construirea unei societăți în forță, în care tinerii să se poată dezvolta, reprezintă o prioritate pentru Primărie.

A fost dat start Săptămânii Internaționale a Tineretului la Chișinău 2021, care se desfășoară în perioada 12-19 august și va îngloba mai multe evenimente și activități educative, cultural-artistice, sportive și de promovare a aptitudinilor tineretului.

Șirul evenimentelor va culmina în data de 19 august, cu organizarea Forumului Municipal al Tinerilor din mun. Chișinău, ce are drept scop implicarea tinerilor în procesele decizionale.

Totodată, este în proces de elaborare „Strategia de dezvoltare a sectorului de tineret a municipiului Chișinău pentru anii 2021-2026", document care va transpune viziunea Chișinăului de dezvoltare a sectorului de tineret și punerea în aplicare a principiilor și direcțiilor prioritare stabilite.

Vom continua să investim în crearea condițiilor mai bune de trai pentru tineri: infrastructură modernă, posibilități de dezvoltare a afacerilor, educație de calitate, locuri de muncă bine plătite etc.

În acest fel vom contribui la formarea noilor lideri în diferite domenii și la prosperarea municipiului Chișinău.

De asemenea, vom crea un Consiliu Consultativ pe lângă primar, format din tineri.

Investițiile în tânăra generație reprezintă o prioritate pentru societatea noastră.

Tinerii sunt motorul dezvoltării, progresului, ei alimentează cu vise și idei noi societatea, ca ulterior să le transpună în viață.

La mulți ani tinerilor și celor care sunt tineri în suflet!

 

Cu respect,

Ion CEBAN,

Primar General al municipiului Chișinău