11 ani de activitate a Ligii Naționale a Tineretului din Republica Moldova

Foto: Liga Națională a Tineretului din Republica Moldova

Pe 11 august 2021, Liga Națională a Tineretului din Republica Moldova a sărbătorit 11 ani de activitate. Pe parcursul acestei perioade, asociația a devenit spațiul de dezvoltare a miilor de tineri din întreg teritoriul Republicii Moldova.

Tot în aceeași zi, coordonatoarea de voluntari a asociației, Rîmbu Daniela, și-a sărbătorit ziua de naștere. Aceasta a menționat că se bucură de succesele membrilor și dorește să continue să îmbunătățească sectorul de tineret al țării.

Asociația Obștească Liga Națională a Tineretului din Republica Moldova reprezintă o organizație non-guvernamentală, non-profit independentă față de autoritățile publice ce a fost creată la data de 11 august 2010 și are drept scop crearea posibilităților de dezvoltare a tinerilor prin intermediul parteneriatelor cu toate instituțiile predispuse să colaboreze și să contribuie la dezvoltarea societății.

Liga Națională a Tineretului din Republica Moldova

Aceasta își desfășoară activitatea prin două departamente: Departamentul Social, Cultura și Sport, care se ocupă de promovarea proiectelor sociale, sportive și de caritate și Departamentul Științe, ce vizează mai multe domenii, împărțite în cluburi, precum Clubul Ecologiștilor, Diplomaților, Juriștilor, Jurnaliștilor, Economiștilor, de Turism, care se întâlnesc săptămânal, la ore specifice.

Pe parcursul celor 11 ani de activitate, asociația a realizat diverse proiecte, precum proiecte de caritate:
# campania de caritate încălzește o casa (beneficiarii fiind peste 100 de familii);
# o haină pentru un Boschetar (șapte ediții);
# donăm pentru o Moldovă Mai bună (două ediții);
# expoziție de tablouri;
# campanie de promovare a donării benevole de sânge (două ediții).

Alte proiecte implementate de organizație au fost concursurile naționale de poezii și eseuri despre diverse domenii de activitate.

Unele dintre cele mai complexe proiecte realizate de asociație sunt Festivalul Turismului (două ediții), acolo unde au participat peste 10 000 de participanți și Tabăra de vara, acolo unde sute de tineri au beneficiat gratuit de acest proiect.

Cel mai recunoscut proiect al asociației îl reprezintă concursul de frumusețe Miss Tourism Beauty Moldova (două ediții) ce a avut ca scop susținerea frumuseții autentice a Republicii Moldova, câștigătoarea urmând să reprezinte țara în concursurile internaționale.

Liga Națională a Tineretului din Republica Moldova

În următoarea perioada, asociația se axează pe doua proiecte grandioase, Tabăra de vara, acolo unde vor participa peste 500 de tineri care timp de patru zile vor fi instruiți pe domenii specifice de activitate și a treia ediție a Concursului de frumusețe Miss Tourism Beauty, care va întruni 500 de fete, concurând pentru premiul de Miss Tourism Beauty.

De asemenea, pe lângă aceste proiecte, vor fi organizate și proiecte de caritate, precum Ghiozdanul Școlarului, care va întruni un număr de 100 de elevi din familii social vulnerabile și Campionat național de fotbal, acolo unde toți banii colectați vor fi donați către familiile social vulnerabile. Totodată, vor mai fi organizate un campionat de dezbateri și unul intelectual Ce? Unde? Când?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente