Doi dintre cei cinci deținuți fugari, cetățeni ai R. Moldova, au fost prinși de polițiștii din Moscova

Ilie Gulca
12/08/2021
Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a anunțat o recompensă de un milion de ruble pentru o informație care ar ajuta reținerea lui Alexandru Mavridi

Polițiștii ruși au reținut doi dintre cei cinci deținuți moldoveni, care au reușit să evadeze dintr-un izolator de detenție provizorie din orașul Istra, regiunea Moscova. Cei doi deținuți prinși de oamenii legii sunt Denis Grozavu și Ivan Țurcanu. Unul dintre deținuți este acuzat de omor, iar ceilalți patru de furt.

„În urma acțiunilor operative complexe, au fost reținuți doi bărbați, care au evadat pe 6 august din izolatorul de detenție provizorie din circumscripția Istra”, a spus reprezentanta Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei, Irina Volk, pentru agenția de presă TASS.

Volk a precizat că Denis Grozavu, 35 de ani, și Ivan Țurcanu, 34 de ani, s-au ascuns într-un apartament închiriat în Podolsk, unde au fost găsiți de polițiști. Împreună cu ei, se aflau cei care închiriau apartamentul – un bărbat și o femeie –, suspectați ca i-ar fi ajutat pe deținuți să evadeze prin oferirea adăpostului.

În rândul de sus: Alexandru Butnaru și Ivan Țurcanu. În rândul de jos: Alexandru Mavridi, Denis grozavu și Nicolae Teterea

Reținerea celor doi deținuți a fost posibilă cu ajutorul locuitorilor din Podolsk. „Localnicii i-au recunoscut pe deținuții evadați și au anunțat imediat poliția, după asta, fugarii au fost reținuți”, a spus Volk pentru aceeași sursă.

În noapte de 6 august cinci deținuți, cetățeni ai Republicii Moldova, au reușit să evadeze dintr-un izolator de detenție provizorie din orașul Istra. Patru dintre fugari – Alexandru Butnaru, Nicolae Teterea, Denis Grozavu și Ivan Țurcanu – au dosare penale pentru furt. Al cincilea a fost arestat în toamna anului trecut pentru omorul omului de afaceri Vladimir Marugov alias „regele salamului”.

Potrivit versiunii anchetei, Alexandru Mavridi, 49 de ani, în noaptea din 2 noiembrie, a pătruns în casa omului de afaceri din Istra. Businessmanul și soția sa erau în baie. Amenințând stăpânul casei cu o arbaletă, jefuitorul a legat soții și a cerut bani. Femeia a reușit să scape, să sară pe fereasctă și fugă. Ea a chemat poliția, dar, până la sosirea oamenilor legii, infractorul a reușit să se ascundă.

Marugov era deja mort. A fost împușcat de câteva ori cu arbaleta. Oamenii legii au găsit mai târziu mașina abandonată a criminalului unde era arma crimei, niște mănuși și măști. 

Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a anunțat o recompensă de un milion de ruble pentru o informație care ar ajuta reținerea lui Mavridi.

Ilie Gulca
12/08/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii