fbpx

Un nou val de COVID-19, tot mai aproape de R. Moldova? Ministra Sănătății: „Va fi războiul celor nevaccinați”

Ministra sănătății, Ala Nemerenco, atenționează despre apropierea unui nou val de COVID-19. Avertizarea a fost făcută prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, în care roagă oamenii să se vaccineze și să respecte recomandările epidemiologilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Valul nou COVID-19 încet-încet se apropie și de noi. Acum acesta va fi războiul celor nevaccinați.De ce? Fiindcă cifrele așa vorbesc – din cele 256 cazuri primare de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrate ieri, 232 nu sunt vaccinate. Spitalizați pe toată țara – 450 de pacienți, în stare extrem de gravă – 66, 12 sunt conectați la respirație artificială, decese – patru”, a scris Ala Nemereco.

De asemenea, ministra a venit cu un îndemn pentru cetățeni:

„Vă rugăm, nu încercați să ajungeți cu orice scop în aceste statistici. Este atât de simplu și de ieftin să rămâi sănătos – fă vaccinul și urmează recomandările epidemiologilor – menține distanța, poartă masca, evită aglomerările și spală mâinile cât mai frecvent”.

Ministerul Sănătății a informat recent despre faptul că 99 % dintre persoanele din terapie intensivă, cu forme grave de COVID-19, nu sunt vaccinate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button